Πού να μείνω στην Λισαβόνα – Οι 7 περιοχές με τα καλύτερα ξενοδοχεία

Οι καλύτερες περιοχές για να μείνετε στη Λισαβόνα είναι οι πιο κεντρικές και οι πιο καλά συνδεδεμένες περιοχές, όπως η Baixa, το Chiado, το Bairro Alto ή η Avenida da Liberdade. Ωστόσο, περιοχές όπως η Alfama, η Plaza Marqués de Pombal και η Avenidas Novas, η Lapa και άλλες που θα προτείνω αποτελούν επίσης μια εξαιρετικές επιλογές.

Η Λισαβόνα είναι από τις αγαπημένες μου ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Έχει τα πάντα. Έχει τόσα πολλά πράγματα να δεις και να κάνεις που είναι αδύνατο να το βαρεθείς. Είναι από αυτές τις πόλεις που θέλεις πάντα να επιστρέφεις.

Τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί ως τουριστικός προορισμός κορυφαίου επιπέδου και αυτό φαίνεται από τον τεράστιο αριθμό και την ποικιλία καταλυμάτων που προσφέρει η πόλη. Είναι μια από τις πρωτεύουσες της Ευρώπης που έχει την καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής στα ξενοδοχεία της σε όλες τις κατηγορίες.

Σε γενικές γραμμές, θα χαρακτήριζα τη διαμονή στη Λισαβόνα ως φθηνή. Προσφέρει επίσης έναν ικανό αριθμό επιλογών για μικρότερα budget σε περιοχές στο κέντρο της πόλης. Ωστόσο, η ζήτηση είναι τέτοια που είναι απαραίτητο να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων εάν θέλετε να βρείτε κάτι ωραίο και φθηνό στο κέντρο της Λισαβόνας.

Ευτυχώς, το σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών της είναι εξαιρετικό, το οποίο επιτρέπει να μείνετε και σε άλλες περιοχές της Λισαβόνας εκτός κέντρου χωρίς να χάσετε απολαύσεις.

Μένοντας εκτός κέντρου, σίγουρα εξοικονομείτε μερικά χρήματα σε αντάλλαγμα με λίγο χρόνο στο μετρό και στα λοιπά μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι καλύτερες περιοχές για διαμονή στη Λισαβόνα

Οι πιο δημοφιλείς περιοχές για διαμονή στη Λισαβόνα είναι η Baixa, το Chiado, το Bairro Alto και, σε μικρότερο βαθμό, η Avenida da Liberdade. Αυτές είναι πολύ κεντρικές και περιζήτητες περιοχές. Αν θέλετε να βρείτε κάτι σχετικά προσιτό σε αυτά τα μέρη, θα πρέπει να κάνετε κράτηση αρκετά εκ των προτέρων.

Μου αρέσουν όλες αυτές οι περιοχές, αλλά έχω μια μικρή προτίμηση στην Avenida da Liberdade. Εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές, υπάρχουν και άλλες γειτονιές με λιγότερη ζήτηση και χαμηλότερες τιμές.

1. Baixa, η καλύτερη περιοχή να μείνεις στη Λισαβόνα για περιήγηση στα αξιοθέατα

Αυτή η γειτονιά εκτείνεται από το Rossio (Praça de D. Pedro IV), από το οποίο κατεβαίνουν οι δύο κύριοι δρόμοι της, Rua da Prata και Rua Áurea, μέχρι την Praça do Comercio, η οποία έχει θέα στις όχθες του ποταμού Τάγου.

Πλαισιώνεται από τη μία πλευρά από τις περιοχές Bairro Alto και Chiado, και από την άλλη πλευρά από τις περιοχές Alfama και Castello.

Ολόκληρη αυτή η περιοχή χαρακτηρίζεται από τα άφθονα δείγματα αρχιτεκτονικής «Pombaline». Το όνομα προέρχεται από το έργο ανοικοδόμησης της γειτονιάς που οργάνωσε ο Μαρκήσιος του Πομπάλ μετά την σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή του από τον σεισμό του 1755.

Τα κτίρια σε αυτήν την περιοχή είναι πολύ κομψά αν και υπάρχει μια ελαφριά αίσθηση εγκατάλειψης. Παραδοσιακά ήταν μια από τις κύριες επιχειρηματικές περιοχές της πόλης με κεντρικά γραφεία σημαντικών τραπεζών και εταιρειών. Σήμερα πολλά κτίρια που στέγαζαν γραφεία έχουν μετατραπεί σε ξενοδοχεία ή hostels.

Η Baixa είναι μια ιδανική περιοχή για να δεις πολλά αξιοθέατα, να κάνεις τα ψώνια σου , να βγεις για φαγητό και και για μπαρ στην Bairro Alto ή απλά να κάνεις μια βόλτα.

Παρά το γεγονός ότι η προσφορά διαμονής, τόσο σε πολυτελή ξενοδοχεία όσο και σε φθηνές επιλογές, είναι άφθονη, δεν είναι εύκολο να βρεις διαθεσιμότητα τους τουριστικούς μήνες. Είναι σχεδόν απαραίτητο να κάνετε κράτηση αρκετά νωρίς.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗΝ BAIXA

2. Chiado, πού να μείνετε στη Λισαβόνα για να είστε κοντά σε όλα

Το Chiado είναι μια μικρή περιοχή που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη Baixa και το Bairro Alto. Είναι μια εμπορική περιοχή στην οποία μπορείτε να βρείτε μερικά από τα πιο γνωστά καταστήματα της πόλης.

Η γειτονιά είναι αρκετά γοητευτική. Εδώ βρίσκονται τουριστικά αξιοθέατα όπως το Santa Justa Elevator, από το οποίο έχετε υπέροχη θέα στην πόλη, το Carmo Convent, το Μουσείο Chiado και τα διάσημα αρτ ντεκό καφέ.

Η γειτονιά είναι αρκετά γοητευτική. Εδώ βρίσκονται τουριστικά αξιοθέατα όπως το Elevador de Santa Justa, από το οποίο έχετε υπέροχη θέα στην πόλη, το Carmo Convent, το Μουσείο Chiado και τα διάσημα αρτ ντεκό καφέ.

Σίγουρα θα κάνετε μια βόλτα σε μερικούς από τους πιο γνωστούς δρόμους του Chiado, όπως η Rua Garret ή η Rua do Carmo, και θα σταματήσετε σε ένα από τα πολλά καφέ της. Το πιο γνωστό είναι το καφέ A Brasileira, σημείο συνάντησης καλλιτεχνών.

Τα πλεονεκτήματα της διαμονής στη Λισαβόνα στο Chiado είναι πολλά. Όπως και στη Baixa, είναι κοντά σε όλα, είναι αρκετά ζωντανή και έχει καλή σύνδεση με μετρό.

Είναι απόλαυση να περπατάς στους δρόμους του, έχει χίλιες μία επιλογές για φαγητό ή καφέ, και το Bairro Alto με τη ζωντανή νυχτερινή ζωή του βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Επίσης δίπλα είναι και η Cais do Sodré που ξεχωρίζει για τα μπαρ και τα κλαμπ του.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΟ CHIADO

3. Bairro Alto για την νυχτερινή ζωή

Το Bairro Alto βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην Baixa και το Chiado στην κορυφή ενός λόφου. Είναι μια περιοχή με στενά δρομάκια που θυμίζουν πολύ την Alfama. Πολλά από τα κτίριά του επέζησαν από τον σεισμό του 1755, γεγονός που του επέτρεψε να διατηρήσει έναν συγκεκριμένο αέρα μιας παλιάς συνοικίας.

Αυτή η συνοικία είναι μια φωλιά από μπαρ, εστιατόρια, καφέ, πολύ πρωτότυπα καταστήματα και μπουτίκ νέων σχεδιαστών.

Είναι μια περιοχή με πολύ μποέμ και εναλλακτική ατμόσφαιρα, διάσημη για τη νυχτερινή της ζωή. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι είναι δίπλα στην Alfama, ένα από τα καλύτερα μέρη για να ακούσετε fados (τα “μπλουζ” της Λισαβόνας).

Αν το Bairro Alto φημίζεται για κάτι, αυτό είναι οι νύχτες του. Είναι γεμάτο μπαρ και κλαμπ. Αν σας αρέσουν τα πάρτι, είναι αναμφίβολα μια από τις καλύτερες επιλογές για να μείνετε στη Λισαβόνα.

Αν δεν ψάχνετε να περάσετε ξέφρενα τα βράδια σας στην Λισαβόνα, τότε καλύτερα να κλείσετε τη διαμονή σας σε άλλη περιοχή. Το βράδυ είναι μια ζωντανή γειτονιά με πολύ θόρυβο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΟ BARRIO ALTO

4. Lapa, μια ήσυχη γειτονιά για οικογένειες με παιδιά στη Λισαβόνα

Η Lapa είναι αρκετά άγνωστη περιοχή για τους τουρίστες. Ωστόσο, δεν είναι καθόλου κακή επιλογή για να μείνετε στη Λισαβόνα. Βρίσκεται μεταξύ Baixa και Bairro Alto και Belem.

Είναι μια κατά βάση οικιστική περιοχή όπου υπάρχουν και πρεσβείες. Δεν είναι καθόλου τουριστική και προπάντων αρκετά ήρεμη. Αυτό την καθιστά ιδανική για να την επιλέξετε στις οικογενειακές σας διακοπές, ακόμα και αν έχετε παιδιά μαζί.

Κοντά στη Lapa υπάρχουν μικρές ενδιαφέρουσες γειτονιές όπως το Sao Bento ή το Campo de Ourique, γεμάτες με παλιά καταστήματα, βιβλιοπωλεία και καλά εστιατόρια, ή το Cais do Sodré που αναφέραμε και πριν.

Η περιοχή έχει μερικά ξενοδοχεία και πολλά διαμερίσματα προς ενοικίαση. Δεν διαθέτει μετρό, αλλά δεν απέχει πολύ από το Bairro Alto και το Chiado, και συνδέεται μέσω τραμ με το κέντρο της Λισαβόνας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗ LAPA

5. Belém, η πιο πολιτιστική γειτονιά της Λισαβόνας

Βρίσκεται στις παρυφές του κέντρου της πόλης, μια περιοχή όπου πιθανότατα θα περάσετε τουλάχιστον μια μέρα κατά την επίσκεψή σας στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

Εδώ θα δείτε πολλά τουριστικά αξιοθέατα και μουσεία και συνδέεται τέλεια με το κέντρο με τραμ και λεωφορείο.

Μεταξύ των πραγμάτων που πρέπει να επισκεφτείτε είναι το εντυπωσιακό Μοναστήρι των Ιερονυμιτών, ο Πύργος του Μπέλεμ, το Πλανητάριο και σημαντικά μουσεία όπως το Museo Nacional dos Coches, το Museo de la Marina, το Museo Berardo, καθώς και πολλές γκαλερί τέχνης.

Δεν είναι η περιοχή που θα επέλεγα εγώ να μείνω στη Λισαβόνα αφού προτιμώ περιοχές με περισσότερη ατμόσφαιρα τα βράδια και που συνδέονται με μετρό. Ωστόσο, αν αυτό που σας αρέσει είναι ο πολιτισμός και οι επισκέψεις σε μουσεία, το Μπελέμ είναι μια καλή επιλογή.

Δεν είναι η περιοχή που θα επέλεγα εγώ να μείνω στη Λισαβόνα αφού προτιμώ περιοχές με περισσότερη ατμόσφαιρα τα βράδια και που συνδέονται με μετρό. Ωστόσο, αν αυτό που σας αρέσει είναι ο πολιτισμός και οι επισκέψεις σε μουσεία, το Μπελέμ είναι μια καλή επιλογή.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΟ BELEM

6. Alfama, η παλαιότερη γειτονιά της Λισαβόνας

Βρίσκεται σε ένα λόφο ακριβώς δίπλα στη Baixa στην απέναντι πλευρά του Bairro Alto και του Chiado.

Είναι ένα πολύ γοητευτικό μέρος της πόλης με στενά και δαιδαλωτά δρομάκια, παλιά τραμ, μικρές πλατείες και εκπληκτική θέα.

Θα σας πρότεινα να την περπατήσετε την γειτονιά αυτή και να χαθείτε στα σοκάκια της. Στο τέλος της μέρας ένα δείπνο σε κάποιο απ’ τα εστιατόρια εδώ είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή. Αν και είναι ασφαλής περιοχή αποφύγετε τους δρόμους με λίγη κίνηση τη νύχτα.

Ένα ακόμα μειονέκτημα της περιοχής είναι η περιορισμένη πρόσβαση σε συγκοινωνίες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ALFAMA

7. Avenida da Liberdade, η αγαπημένη μου περιοχή

Για μένα η Avenida da Liberdade είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις καλύτερες επιλογές για να μείνετε στη Λισαβόνα.

Τα έχει όλα. Είναι κοντά στη Baixa και το Bairro Alto, και είναι μια πολύ καλά συνδεδεμένη, καθαρή, κομψή και ασφαλής περιοχή.

Αυτή η λεωφόρος εκτείνεται από το Restauradores έως την πλατεία Marqués de Pombal. Είναι μια από τις πιο πολυτελείς περιοχές της πόλης, με αρχοντικά κτίρια, πρεσβείες, θέατρα, πολλά καταστήματα, πολύ καλά εστιατόρια και πολλά ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗΝ AVENIDA DA LIBERDADE

Παντελής Κάκαρης
Παντελής Κάκαρης
Τι γίνεται όταν ένας άνθρωπος είναι νερντ της γεωγραφίας και ταυτόχρονα δεν χορταίνει τα ταξίδια; Δημιουργεί το geografikoi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

* Ορισμένοι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση οδηγούν σε συνεργαζόμενες σελίδες. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω αυτών, μπορεί να κερδίσω μια μικρή προμήθεια — η οποία ΔΕΝ σας επιβαρύνει σε κάτι! Με αυτόν τον τρόπο το geografikoi.gr συντηρείται και μπορώ και παρέχω το περιεχόμενο του δωρεάν.