Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πού να μείνω στην Ακτή Αμάλφι – Οι 4 καλύτερες περιοχές για διαμονή

Η ακτή του Αμάλφι είναι ένας προορισμός που μπορεί κάποιος να επισκεφτεί και χειμώνα και καλοκαίρι. Έχει πολλά αξιοθέατα και ωραία μέρη για κοντινές εκδρομές.
Πού να μείνω στην Ακτή Αμάλφι - Οι 4 καλύτερες περιοχές για διαμονή

Η ακτή Αμάλφι αποτελεί τμήμα της νότιας ακτογραμμής της Ιταλίας και το 1997 καταχωρήθηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Παλιότερα, η επίσκεψη εκεί ήταν προνόμιο των πλουσίων αλλά με τα χρόνια αυτό άλλαξε και πλέον είναι προσιτή προς όλους.

Διαθέτει υπέροχα νερά και παραλίες, πολλά αξιοθέατα και φημίζεται για το καταπληκτικό φαγητό της. Οι αποστάσεις μεταξύ των πόλεων καλύπτονται επαρκώς με συγκοινωνίες αν επιλέξετε να πάτε full season, το υπόλοιπο διάστημα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Δεν συστήνεται να έχετε δικό σας αυτοκίνητο καθώς οι δρόμοι είναι δύσκολοι και τα σημεία για πάρκινγκ πολύ περιορισμένα. Επομένως αν επιλέξετε να έχετε αυτοκίνητο θέλει προσοχή και σίγουρα να επιλέξετε κάποιο κατάλυμα το οποίο θα διαθέτει χώρους στάθμευσης.

Για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω οι 4 περιοχές που σας προτείνω είναι οι πιο δημοφιλής και μπορούν να σας προσφέρουν ότι χρειάζεστε χωρίς να απαιτούνται μεγάλες μετακινήσεις. Φυσικά η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από εσάς και τις ανάγκες σας καθώς κάθε περιοχή έχει θετικά και αρνητικά.

Οι 4 καλύτερες περιοχές να μείνεις στην Ακτή Αμάλφι

1. Positano

Positano

Το Positano είναι η πρώτη επιλογή για διαμονή στην Ακτή Αμάλφι. Είναι σε κεντρική τοποθεσία και οι περισσότερες γραμμές συγκοινωνιών περνούν από εκεί. Επίσης, έχει πρόσβαση στο λιμάνι από το οποίο ξεκινούν κάποιες βάρκες και μπορούν να σε πάνε έως το Αμάλφι ή άλλες περιοχές γλιτώνοντας έτσι την διαδρομή με το λεωφορείο.

Ένα ακόμα θετικό της περιοχής είναι η πρόσβαση στην παραλία αν και η παραλία που διαθέτει είναι μικρή, παρόλα αυτά είναι η μεγαλύτερη της Ακτής του Αμάλφι. Τέλος, λόγω την υψηλής τουριστικής επισκεψιμότητας, το Positano έχει μεγάλη ποικιλία για φαγητό αλλά και μπαράκια για νυχτερινή ζωή

Σημαντικά μειονεκτήματα στο Positano είναι πρώτον πώς λόγω ζήτησης οι τιμές για διαμονή  είναι σχετικά πιο αυξημένες από τις υπόλοιπες περιοχές.

Δεύτερον και σημαντικότερο, το Positano είναι χτισμένο σε λόφο οπότε θέλει μεγάλη προσοχή στην επιλογή ξενοδοχείου. Αν μείνετε ψηλά θα έχετε σίγουρα καλύτερη θέα και πιο γρήγορη πρόσβαση στον δρόμο για τα λεωφορεία αλλά θα έχετε να κατέβετε και να ανέβετε πολλά σκαλιά για να βρεθείτε στην παραλία ή στο κέντρο της πόλης που βρίσκετε χαμηλά.

Τέλος, όπως σας είπα και στην αρχή καλό θα ήταν να αποφύγετε να πάρετε μαζί σας αμάξι, αν όμως πάρετε σίγουρα το Positano δεν είναι η περιοχή που θα μπορείτε να μείνετε. Έχει μόνο ένα δρόμο οποίος είναι και μονόδρομος και για να βρείτε πάρκινγκ θα πρέπει να πληρώσετε.
Φανταστείτε πως ένας ντόπιος μας είπε πως για τους καλοκαιρινούς μήνες αποφεύγουν να μετακινούν τα οχήματά τους για να μην χάσουν τη θέση τους.

Πού να μείνω στο Positano

2. Αμάλφι

Αμάλφι

Το Αμάλφι είναι επίσης μία καλή επιλογή για διαμονή και πιο προσιτή οικονομικά συγκριτικά με το Positano. Έχει καλή συγκοινωνία για εκδρομές σε κοντινές περιοχές και λιμάνι για έξτρα επιλογές. Δεν είναι τόσο γραφική πόλη αλλά η παραλία που διαθέτει είναι με πεντακάθαρα νερά και μεγάλη σχετικά σε έκταση.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα στο Αμάλφι είναι το κέντρο της πόλης που είναι επίπεδο και ιδανικό για βόλτες και περπάτημα για να δείτε τα αξιοθέατα. Έχει όμως καθημερινά πολλά γκρουπ ξεναγήσεων που αυτό θα μπορούσε κάπως να σας δυσκολέψει στο να απολαύσετε τα μέρη αυτής της πόλης.

Αν είστε αποφασισμένοι να πάρετε αμάξι τότε το Αμάλφι μάλλον είναι η ιδανική επιλογή για διαμονή καθώς έχει πιο εύκολους δρόμους και περισσότερες θέσεις στάθμευσης. Από την άλλη, αν δεν έχετε αμάξι πρέπει να αξιολογήσετε την τοποθεσία ανάλογα με τις εκδρομές που θέλετε να κάνετε.

Πού να μείνω στο Αμάλφι

3. Ravello

Ravello

Το Ravello είναι μία πόλη στην ακτή του Αμάλφι που αν δεν την επιλέξετε για διαμονή σίγουρα πρέπει και αξίζει να την επισκεφτείτε για εκδρομή. Αν και είναι επίσης από τους πιο δημοφιλής προορισμούς για γκρουπ ξεναγήσεων το Ravello έχει καταφέρει να κρατήσει παραδοσιακά στοιχεία.

Η τοποθεσία του είναι πιο απομακρυσμένη από όλα τα άλλα και συστήνεται για διαμονή είτε για τους μη καλοκαιρινούς μήνες καθώς απέχει αρκετά από την κοντινότερη παραλία είτε αν η επιλογή σας στις διακοπές δεν είναι οι εκδρομές και τα αξιοθέατα αλλά μία ξεκούραστη και ήρεμη διαμονή.

Το Ravello έχει χαρακτηριστεί ως η πιο ρομαντική πόλη στην Ακτή γιατί αν και την ημέρα οι δρόμοι είναι γεμάτοι τουρίστες το βράδυ είναι ήσυχα και προσφέρει μία πιο παραδοσιακή εμπειρία.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία βρίσκονται στην παλιά πόλη όπου και προτείνεται για διαμονή.

Πού να μείνω στο Ravello

4. Sorrento

Sorrento

Τέλος επέλεξα να σας προτείνω το Sorrento. Είναι μία πόλη λίγο πιο έξω από την Ακτή του Αμάλφι αλλά είναι σε ιδανική τοποθεσία αν σκοπεύετε να κάνετε εκδρομές. Βολεύει πολύ να έχετε σαν βάση το Sorrento καθώς έχει σιδηροδρομική σύνδεση, ακτοπλοϊκή και φυσικά τοπικά λεωφορεία και ταξί.

Το Sorrento είναι πιο κοντά σε μέρη όπως η Νάπολη και η Πομπηία λόγω του σιδηροδρομικού σταθμού αλλά επίσης, από το λιμάνι έχει καλή σύνδεση για εκδρομή στο νησί Κάπρι ή για την Ακτή Αμάλφι αν θέλετε να πάτε πιο γρήγορα.

Υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτου αλλά όταν το αποφασίσαμε για να πάμε εκδρομή στο Ravello το μετανιώσαμε την ίδια στιγμή λόγω κίνησης και δρόμων. Ίσως ιδανική επιλογή να είναι το σκούτερ ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το Sorrento είναι μεγάλη πόλη γι’ αυτό και θέλει προσοχή στην επιλογή του καταλύματος. Το κέντρο της πόλης και οι σταθμοί των συγκοινωνιών είναι στην κορυφή του λόφου που είναι χτισμένη η πόλη ενώ από εκεί το λιμάνι και η παραλία μπορεί να απέχουν έως και μισή ώρα απόσταση. 

Επομένως, αν έχετε ως προτεραιότητα τις εκδρομές το κέντρο της πόλης είναι η καλύτερη επιλογή, διαφορετικά κοιτάξτε κοντά στο κεντρικό λιμάνι του Sorrento (Marina- Piccola).

Πού να μείνω στο Sorrento

Picture of Δέσποινα Μαυρογέννη
Δέσποινα Μαυρογέννη
Θέλω να γυρίσω τον κόσμο όλο, αλλά όχι πιεσμένα σε 80 μέρες σαν κάτι άλλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

* Ορισμένοι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση οδηγούν σε συνεργαζόμενες σελίδες. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω αυτών, μπορεί να κερδίσω μια μικρή προμήθεια — η οποία ΔΕΝ σας επιβαρύνει σε κάτι! Με αυτόν τον τρόπο το geografikoi.gr συντηρείται και μπορώ και παρέχω το περιεχόμενο του δωρεάν.