Διαμονή στην Ανάφη – Τα 7 καλύτερα ξενοδοχεία να μείνεις

Διαμονή στην Ανάφη-Τα 7 καλύτερα ξενοδοχεία να μείνεις
Η Ανάφη είναι από τα νησιά που σίγουρα αν πας μία φορά θα ξανά πας με την πρώτη ευκαιρία. Βρες τα καλύτερα καταλύματα που θα απογειώσουν την διαμονή σου σε αυτό το μοναδικό νησί.

Η Ανάφη είναι ένα κυκλαδίτικο νησάκι το οποίο βρίσκεται απέναντι από την Σαντορίνη. Για πολλά χρόνια ήταν λίγοι αυτοί που το γνώριζαν και ακόμα πιο λίγοι αυτοί που το επέλεγαν για τις διακοπές τους.

Το υπέροχο με αυτό το νησί είναι πως ενώ τα τελευταία χρόνια ακούγεται όλο και περισσότερο και οι επισκέπτες αυξάνονται κάθε χρόνο έχει καταφέρει να μην επηρεαστεί από τον μαζικό τουρισμό.
Σίγουρα αν οι διακοπές που έχεις στο μυαλό σου είναι κοσμοπολίτικες παραλίες, οργανωμένες με beach bar, η Ανάφη δεν είναι αυτό που αναζητάς. 

Αν όμως οι ιδανικές διακοπές για εσένα περιλαμβάνουν όμορφα τοπία, χαλάρωση σε παραλίες και πεζοπορίες στη φύση τότε ναι! Η Ανάφη είναι για εσένα! Έχει πολλές παρθένες παραλίες και 18χλμ. μονοπατιών να περπατήσεις.

Παναγιά Καλαμιώτισσα
Παναγιά Καλαμιώτισσα

Ένα από τα πιο γνωστά και must see σημεία του νησιού είναι το μοναστήρι της Παναγίας της Καλαμιώτισσας. Είναι χτισμένο στο υψηλότερο σημείο του νησιού, πάνω στην κορυφή του μονόλιθου ο οποίος είναι και δεύτερος σε ύψος της Μεσογείου,μετά το Γιβραλτάρ .

Χρειάζεσαι περίπου 1 ώρα και κάτι, για να φτάσεις έως εκεί. Για μία ολοκληρωμένη εμπειρία θα σου πρότεινα να έχεις φτάσει πριν το ηλιοβασίλεμα το οποίο σε αυτό το σημείο είναι απλά μαγικό αλλά να έχεις εφοδιαστεί με τα απαραίτητα ώστε να μείνεις το βράδυ εκεί, να απολαύσεις τον πανέμορφο έναστρο ουρανό και το πρωί να μαγευτείς με τη θέα της ανατολής του ηλίου μέσα από την γαλήνια θάλασσα του Αιγαίου.
Για τα υπόλοιπα βράδια των διακοπών σου υπάρχουν όμορφα δωμάτια που μπορείς να μείνεις με επίσης υπέροχη θέα.

Πού να μείνω στην Ανάφη

Το λιμάνι της Ανάφης είναι ο Άγιος Νικόλαος και απέχει περίπου 2 χλμ. από την Χώρα του νησιού. Τα περισσότερα καταλύματα βρίσκονται στην Χώρα και προτείνεται σαν περιοχή καθώς εκεί είναι όλα τα μαγαζιά και υπάρχουν και παραλίες σε κοντινή απόσταση.

Βάση προσωπικής εμπειρίας αλλά και από σχόλια, κάποια από τα καταλύματα που μπορείς να επισκεφθείς και να μείνεις ικανοποιημένος από τις παροχές τους είναι τα παρακάτω (φυσικά εξαρτάται και από το ποσό που θες να διαθέσεις αλλά και τις απαιτήσεις που έχεις από ένα δωμάτιο, γι’ αυτό σου δίνω εναλλακτικές επιλογές): 

(€€€) Meltemi Rooms and Studios, σε κεντρικότατο σημείο, με πεντακάθαρα δωμάτια και φιλόξενο οικοδεσπότη. Ακριβώς από κάτω έχει στάση λεωφορείου αν θελήσεις να πας κάπου παρά έξω.

(€€) Villa Aigli, αν και βρίσκεται λίγο πιο ψηλά, η πρόσβαση στην Χώρα μπορεί να γίνει με τα πόδια. Στα δωμάτια μπορεί κανείς να απολαύσει την γαλήνη του νησιού έχοντας ταυτόχρονα και υπέροχη θέα. 

(€€) Floras Rooms and Studios, βρίσκονται λίγο πιο ψηλά από το κέντρο της Χώρας αλλά στο κατάλληλο σημείο για να είναι όλα δίπλα σου και να έχεις μαγική θέα από τις βεράντες των δωματίων. Άνετα και καθαρά δωμάτια που σίγουρα αξίζουν. Οι ιδιοκτήτες δίπλα σου σε ότι χρειαστείς αλλά και ταυτόχρονα διακριτικοί.

(€€) Antonia Rooms, εξαιρετική τοποθεσία και άψογη φιλοξενία από την κ. Αντωνία όπου σε υποδέχεται κάθε φορά με κάποιο κέρασμα. Τα δωμάτια καθαρά με καθημερινή αλλαγή στα σεντόνια και τις πετσέτες. 

(€) Panorama Roomsδωμάτια σε ήσυχη περιοχή με εξίσου υπέροχη θέα από τα μπαλκόνια. Η οικοδέσποινα πολύ φιλική και βοηθητική.

(€) Ostria, απλά και λιτά δωμάτια, είναι μία καλή επιλογή καθώς βρίσκεται στο κέντρο και έχει εξίσου ωραία θέα και ευγενικούς ιδιοκτήτες. 

(€) Villa Galini , όμορφα διακοσμημένα δωμάτια με θέα και οικοδεσπότη που προσφέρει την δυνατότητα μεταφοράς από το λιμάνι έως το δωμάτιο. 

Όπως θα κατάλαβες, σε όποιο κατάλυμα και να επιλέξεις να μείνεις, θέα και καλούς οικοδεσπότες θα έχεις σίγουρα!

Σοκάκια στη Χώρα της Ανάφης
Σοκάκια στη Χώρα της Ανάφης

Πώς πάω στην Ανάφη;

Υπάρχουν περίπου 4 δρομολόγια την εβδομάδα από το λιμάνι του Πειραιά για την Ανάφη. Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται από την Blue Star Ferries

Το ταξίδι διαρκεί 8 ώρες αν έχει ενδιάμεσο σταθμό τη Σαντορίνη και 11 ώρες αν έχει ενδιάμεση στάση στα νησιά Σύρο, Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη.

Όπως και να  καταφέρεις τελικά να πας, η όψη του νησιού θα σε ανταμείψει για αυτό το ταξίδι που χρειάστηκε να κάνεις, πριν ακόμα κατέβεις από το πλοίο.

Αν ακόμα έχεις ενδοιασμούς σκέψου τα Αναφιώτικα στην Αθήνα. Δεν είναι τυχαία από το πιο γραφικό σημείο της πρωτεύουσας, κάποιοι κάτι έκαναν καλά. Φαντάσου τί θα έχουν κάνει στον τόπο τους !

Picture of Δέσποινα Μαυρογέννη
Δέσποινα Μαυρογέννη
Θέλω να γυρίσω τον κόσμο όλο, αλλά όχι πιεσμένα σε 80 μέρες σαν κάτι άλλους.

Μία Απάντηση

  1. 7 με 8 ωρες μονο απέχει πια η Ανάφη από τον Πειραιά με το Blue Star Chios. Υπάρχει επίσης και το Blue Star 1 που φτάνει σε 11 ώρες (κάνει περισσότερες ενδιάμεσες στάσεις).
    Πιο προβληματικό είναι οι άγριες ώρες άφιξης στο νησί σε όλα σχεδόν τα δρομολόγια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

* Ορισμένοι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση οδηγούν σε συνεργαζόμενες σελίδες. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω αυτών, μπορεί να κερδίσω μια μικρή προμήθεια — η οποία ΔΕΝ σας επιβαρύνει σε κάτι! Με αυτόν τον τρόπο το geografikoi.gr συντηρείται και μπορώ και παρέχω το περιεχόμενο του δωρεάν.