Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πού να μείνω στο Ντίσελντορφ – Οι 5 καλύτερες περιοχές για διαμονή

Το Ντίσελντορφ βρίσκεται σε ένα από τα σημαντικότερα κρατίδια της Γερμανίας,  στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.  Είναι το ιδανικό μέρος για να εξερευνήσετε επίσης την Κολωνία, τη Βόννη και γενικά τη βορειοδυτική Γερμανία.
Πού να μείνω στο Ντίσελντορφ

Το Ντίσελντορφ βρίσκεται σε ένα από τα σημαντικότερα κρατίδια της Γερμανίας,  στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.  Είναι το ιδανικό μέρος για να εξερευνήσετε επίσης την Κολωνία, τη Βόννη και γενικά τη βορειοδυτική Γερμανία.

Οφείλει το όνομά του στον ποταμό Ντύσσελ – η ονομασία ουσιαστικά είναι χωριό του Ντύσσελ – ο οποίος είναι δεξιός παραπόταμος του Ρήνου και διασχίζει την πόλη.

Είναι μία πολύ δημοφιλής πόλη που δέχεται μεγάλο αριθμό τουριστών.  Έχει μία έντονη νυχτερινή ζωή πολιτιστικό  ενδιαφέρον και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Η πόλη αποτελείται από μεγάλες γειτονιές οι οποίες ουσιαστικά δεν έχουν ξεκάθαρα όρια.  Για αυτό το λόγο παρακάτω θα βρείτε πέντε από τις καλύτερες γειτονιές για να μείνετε στο Ντίσελντορφ ανάλογα με το τι ακριβώς θέλετε να κάνετε στο ταξίδι σας.

Για παράδειγμα το Altstadt, δηλαδή η παλιά πόλη  είναι ιδανικό για την πρώτη σας φορά στο Ντίσελντορφ ενώ οι περιοχές Unterbilk και Hafen  είναι ιδανικές αν αναζητάτε νυχτερινή ζωή.

Άλλες ενδιαφέρουσες γειτονιές είναι το Flingern, το Friedrichstadt και το Oberbilk. Πάμε να τις δούμε όλες αναλυτικά.

1. Altstadt - πού να μείνετε στο Ντίσελντορφ για πρώτη φορά

Το Altstadt είναι ουσιαστικά η Παλιά Πόλη του Ντίσελντορφ, η οποία καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς κατά τη διάρκεια του πολέμου. Παρόλα αυτά έχει αναβιώσει και εκπροσωπεί ακόμα τον αυθεντικό χαρακτήρα και τον πολιτισμό της πόλης.

Το ιστορικό κέντρο του Ντίσελντορφ είναι χτισμένο πάνω στο λιμάνι στον Ρήνο ποταμό. Αυτό από μόνο του δίνει άλλη πνοή στην περιοχή, η οποία ειδικά τα βράδια ζωντανεύει και μαζεύει πλήθη που πάνε να θαυμάσουν το ηλιοβασίλεμα είτε για να διασκεδάσουν σε ένα από τα εκατοντάδες μπαρ και μπυραρίες που υπάρχουν, κυρίως στο δρόμο Bolkerstrasse.

Το Παλιό Δημαρχείο (Rathaus) του Ντίσελντορφ
Το Παλιό Δημαρχείο (Rathaus) του Ντίσελντορφ (πηγή:wikipedia)

Μερικά από τα αξιοθέατα της περιοχής είναι το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen), το Stadterhebungsmonument, το Παλιό Δημαρχείο (Rathaus) που κατασκευάστηκε μεταξύ 1570 και 1573 και βρίσκεται στην πανέμορφη πλατεία Marktplatz.

Προτεινόμενα καταλύματα στο Altstadt

2. Flingern - πού να μείνετε φθηνά στο Ντίσελντορφ

Το Flingern είναι μια μεγάλη περιοχή του Ντίσελντορφ, η οποία βρίσκεται στα βορειοανατολικά και χωρίζεται σε δύο οικισμούς, Flingern-Nord και Flingern-Süd. Το Flingern-Nord φιλοξενεί πιο νεανικό πληθυσμό και οικογένειες της μεσαίας τάξης και το Flingern-Süd κατοικείται από κυρίως την εργατική τάξη.

Αυτό έκανε την περιοχή να μην είναι τόσο επιθυμητή στο παρελθόν αλλά πλέον αποτελεί μια μοντέρνα περιοχή με νεανική ατμόσφαιρα και πολλούς χώρους διασκέδασης, όπως μπαρ και εστιατόρια. 

Γκράφιτι στον δρόμο Kiefernstraße
Γκράφιτι στον δρόμο Kiefernstraße

Επίσης, έχει το πλεονέκτημα ότι έχει αρκετές οικονομικές επιλογές για διαμονή. Έχει πολύ καλή συγκοινωνία με το κέντρο του Ντίσελντορφ και το προτείνω για επίσκεψη ακόμα και αν δεν μείνετε εκεί.

Δεν θα βρείτε αξιοθέατα στην περιοχή όμως μπορείτε να πάτε για ψώνια στην κύρια εμπορική περιοχή, την Ackerstrasse και στην κεντρική πλατεία για να βρείτε τα τοπικά μπαρ.

O δρόμος Kiefernstraße είναι ένας διάσημος δρόμος της περιοχής που έγινε γνωστός τη δεκαετία του 1980 για τις καταλήψεις του. Πλέον στεγάζει κτίρια που έχουν εκμισθωθεί κανονικά αλλά είναι διακοσμημένα με street-art.

Προτεινόμενα καταλύματα στο Flingern

3. Unterbilk και Hafen - πού να μείνετε στο Ντίσελντορφ για νυχτερινή ζωή

Πύργος Rheinturm
Πύργος Rheinturm

Το Unterbilk και το Hafen βρίσκονται νότια του ιστορικού κέντρου του Ντίσελντορφ. Είναι και οι δύο μοντέρνες και ανεπτυγμένες περιοχές και αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για να μείνετε. Έχουν δραστήρια νυχτερινή ζωή και εξαιρετικές δραστηριότητες ψυχαγωγίας.

Το Unterbilk είναι το κέντρο της βιομηχανίας και αναπτύχθηκε ταχεία με τη βιομηχανική επανάσταση. Ενδιαφέροντα αξιοθέατα της περιοχής είναι το πάρκο με τις λίμνες Schwanenspiegel και Kaiserteich, το κτίριο Ständehaus που στέγασε το περιφερειακό κοινοβούλιο μέχρι το 1988 και κτίριο Stadtoor (πύλη της πόλης) με τους 20 ορόφους.

Στο Düsseldorf-Hafen βρίσκονται οι αποβάθρες του ποταμού Ρήνου. Κάποτε ήταν γνωστή ως μια συνοικία με πολυτελή ξενοδοχεία και επιχειρήσεις, όμως πλέον μεταμορφώνεται σε μια περιοχή με ποικίλες επιλογές για όλη την μέρα. Εκεί θα δείτε τον εμβληματικό πύργο Rheinturm που είναι το ψηλότερο κτίριο στο Ντίσελντορφ.

Προτεινόμενα καταλύματα στις περιοχές Unterbilk και Hafen

4. Friedrichstadt - ένα πανέμορφο μέρος για να μείνετε στο Ντίσελντορφ

Δρόμος δρόμο Königsallee (πηγή:wikipedia)
Δρόμος δρόμο Königsallee (πηγή:wikipedia)

To Friedrichstadt είναι μία από τις πιο τουριστικές περιοχές στο Ντίσελντορφ. Είναι μια νέα συνοικία που βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης και ουσιαστικά δημιουργήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα με σκοπό την επέκταση της πόλης προς το Bilk. Οφείλει το όνομά της στον Πρώσο Βασιλιά Φρειδερίκο Γουλιέλμο Δ’ (Friedrich Wilhelm IV.).

Έχει μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, με μοντέρνα αισθητική, πολυτελή καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια. Είναι το ιδανικό μέρος για να μείνετε με το ταίρι σας αφού θα μένετε σε μια ρομαντική περιοχή δίπλα στο κέντρο.

Εκτός του ότι θα έχετε πρόσβαση στα αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου μπορείτε να εξερευνήσετε την ιαπωνική συνοικία και συγκεκριμένα τον δρόμο Immermanstrasse, το Savoy Theatre με τις μοντέρνες παραγωγές, το σύγχρονο θέατρο Düsseldorfer Schauspielhaus με τις πιο παραδοσιακές γερμανικές παραστάσεις και τον διάσημο δρόμο Königsallee.

Προτεινόμενα καταλύματα στο Friedrichstadt

5. Oberbilk - πού να μείνετε στο Ντίσελντορφ με παιδιά και οικογένεια

Το Oberbilk είναι μια γειτονιά του Ντίσελντορφ, περισσότερο οικιστική που ταιριάζει άψογα στην κατηγορία ταξιδιωτών που είναι οικογένειες με παιδιά. Εκεί βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα στην πόλη, το Volksgarten το οποίο διαθέτει πολλές εγκαταστάσεις και φιλοξενεί εκδηλώσεις. 

Πάρκο Volksgarten
Πάρκο Volksgarten

Είναι ένα πάρκο που δημιουργήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και ουσιαστικά έχει ενσωματωθεί με το Südpark. Υπάρχει παιδική χαρά και είναι το τέλειο μέρος για να απασχολήσετε τα παιδιά και να απολαύσετε ένα πικνίκ μαζί τους.

Μην σας προβληματίζει ότι βρίσκεται λίγο πιο έξω από το κέντρο, έχει πολύ καλή συγκοινωνία και μέσα σε λίγα λεπτά μπορείτε να βρεθείτε σε αυτό. Επίσης, έχει αρκετά τοπικά καφέ, μπαρ και εστιατόρια που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να μετακινείστε στο κέντρο για να περάσετε στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας.

Δείτε ακόμα το Mitsubishi Electric Halle, που προσφέρει συχνά ζωντανή μουσική, το Streichelzoo am Sudpark που είναι ένας μικρός ζωολογικός κήπος και περιηγηθείτε στον κεντρικό δρόμο όπου θα βρείτε εστιατόρια νοτιοανατολική Ασίας.

Προτεινόμενα καταλύματα στο Oberbilk

Picture of Μαρία Καραμιχάλη
Μαρία Καραμιχάλη
Είμαι η Μαρία και όνειρο μου είναι να κάνω τον γύρο του κόσμου με ένα βαν! Επειδή ακόμα αργεί να γίνει πραγματικότητα, γράφω στους γεωγραφικούς για τις εμπειρίες μου από τα ταξίδια που έχω κάνει μέχρι τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

* Ορισμένοι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση οδηγούν σε συνεργαζόμενες σελίδες. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω αυτών, μπορεί να κερδίσω μια μικρή προμήθεια — η οποία ΔΕΝ σας επιβαρύνει σε κάτι! Με αυτόν τον τρόπο το geografikoi.gr συντηρείται και μπορώ και παρέχω το περιεχόμενο του δωρεάν.