Που να μείνω στον Πόρο-Οι 3 καλύτερες περιοχές

Ο Πόρος είναι ένα μικρό νησάκι στον Αργοσαρωνικό πολύ κοντά στις ακτές της Πελοποννήσου. Είναι από τις πρώτες επιλογές για μία σύντομη απόδραση των Αθηναίων και συγκαταλέγεται στους πιο κοντινούς προορισμούς της Αθήνας.

Πώς πάει κανείς στον Πόρο;
Η πρόσβαση στο λιμάνι του Πόρου μπορεί να πραγματοποιηθεί με δύο τρόπους. Η μία επιλογή είναι μέσω Πειραιά, όπου παίρνοντας το φέρι μποτ, το λιμάνι του Πόρου απέχει μόλις 1ώρα και ένα τέταρτο (ή 2 ώρες και 35 λεπτά αν επιλέξετε το πιο αργό καραβάκι). Η άλλη επιλογή είναι μέσω Ολυμπίας και Ισθμού Αρχαίας Επιδαύρου με οδήγηση περίπου 2μιση με 3 ώρες και στη συνέχεια χρήση φέρι μποτ από τον Γαλατά και σε 20 λεπτά φτάνετε στο λιμάνι του Πόρου. Η δεύτερη επιλογή αποτελεί πρόταση για εκείνους που έχουν τη διάθεση αλλά και τον χρόνο να απολαύσουν και να δουν τη διαδρομή αυτή.

Ο Πόρος είναι από τα νησιά που η μεγαλύτερη απόσταση με όχημα από το λιμάνι είναι περίπου 30 λεπτά. Επομένως, θα έλεγε κανείς ότι δεν χρειάζεται αυτοκίνητο. Υπάρχει άλλωστε και η δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτου στον Πόρο, αν και οι περισσότεροι προτιμούν τις γουρούνες, για την περίπτωση που επιθυμείτε να κάνετε μία μεγαλύτερη βόλτα στον Πόρο. Η πρόσβαση στα περισσότερα μέρη μπορεί να γίνει με λίγο παραπάνω περπάτημα ανάλογα την περιοχή που θα μείνετε.

Στην περίπτωση λοιπόν που επιλέξετε να επισκεφθείτε το νησί του Πόρου χωρίς αυτοκίνητο πρέπει να διαλέξετε την καλύτερη περιοχή να μείνετε ανάλογα με αυτό που επιθυμείτε να έχετε πιο κοντά. Όπως ήδη είπαμε οι αποστάσεις είναι μικρές και μπορούν να καλυφθούν με τα πόδια. Αν όμως επιθυμείτε να είσαι κοντά στα καταστήματα εστίασης, εστιατόρια και μπαρ τότε η επιλογή διαμονής στο λιμάνι είναι ιδανική για εσάς. Διαφορετικά οι περιοχές Κυανή Ακτή ανατολικά του λιμανιού ή σε κάποια περιοχή δυτικά κοντά στην διάσημη παραλία της Αγάπης μπορούν να σας προσφέρουν πιο άμεση πρόσβαση σε παραλίες και ήσυχες νύχτες.

1. Λιμάνι του Πόρου

Ρολόι Πόρου
Ρολόι Πόρου

Σίγουρα αν επιλέξετε να μείνετε σε κάποιο κατάλυμα στο λιμάνι του Πόρου θα είστε κοντά στα περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος. Μία από τις πιο must βόλτες στον Πόρο είναι στο μικρό λόφο με το ιστορικό ρολόι του Πόρου που χρονολογείται από το 1927 και είναι ορατό από κάθε σημείο του λιμανιού. 

Ο Πόρος είναι ένας από τους επίσημα παραδοσιακούς οικισμούς της Ελλάδας και είναι χτισμένος πάνω σε λόφο. Οι βόλτες στα γραφικά σοκάκια του νησιού, αν και είναι ανηφορικά, σίγουρα θα σας ανταμείψουν αφού έχουν και υπέροχη θέα στο λιμάνι του Πόρου.

Πού να μείνω στο λιμάνι του Πόρου

2. Περιοχή Κυανή Ακτή, ιδανική επιλογή για οικογένειες και παιδιά

Παραλία Ασκέλι
Παραλία Ασκέλι

Ανατολικά του λιμανιού και μόλις στα 2,5 χλμ. περίπου βρίσκεται η περιοχή Κυανή Ακτή. Είναι αναμφισβήτητα από τους πιο δημοφιλής προορισμούς καθώς είναι πολύ κοντά στην Χώρα του Πόρου και σου προσφέρει τα πάντα

Η παραλία Ασκέλι απέχει μόλις λίγα μέτρα από εκεί και είναι ιδανική για οικογένειες καθώς έχει διάφορες θαλάσσιες δραστηριότητες που μπορούν να απασχοληθούν τα παιδιά και με επίβλεψη ειδικών για περισσότερη διασκέδαση. 

Επίσης, στην περιοχή υπάρχουν αξιόλογες επιλογές για φαγητό και καφέ, γεγονός που προσφέρει λιγότερες μετακινήσεις και ευκολίες για όσους δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο ή μικρά παιδιά.

Πού να μείνω στην Κυανή Ακτή

3. Περιοχή κοντά στο Λιμανάκι της Αγάπης

Το Δασκαλειό απέναντι από την παραλία του Ναυστάθμου
Το Δασκαλειό απέναντι από την παραλία του Ναυστάθμου

Η περιοχή αυτή βρίσκεται δυτικά από το λιμάνι του Πόρου και ενδείκνυται για όσους θέλουν να δουν διαφορετικές παραλίες και να γυρίσουν το νησί. 

Είναι κοντά στις γνωστές παραλίες του Ρωσικού Ναυστάθμου, στο Λιμανάκι της Αγάπης, όπως φαίνεται και από το όνομα, αλλά και στην παραλία του Γερολιμένα που έχει τον πανέμορφο τετράγωνο Φάρο της Ντάνας που αξίζει να επισκεφθείς.

Η περιοχή αυτή συστήνεται κυρίως για την περίπτωση που έχετε κάποιο μεταφορικό μέσο καθώς απέχει περίπου 3 χλμ. από το λιμάνι του Πόρου.

Πού να μείνω στην περιοχή κοντά στο Λιμανάκι της Αγάπης

Σε όποια περιοχή και να επιλέξετε να μείνετε σίγουρα θα περάσετε υπέροχα σε αυτό το μικρό και πανέμορφο νησάκι του Αργοσαρωνικού που κρύβει μικρούς θησαυρούς.

Δέσποινα Μαυρογέννη
Δέσποινα Μαυρογέννη
Θέλω να γυρίσω τον κόσμο όλο, αλλά όχι πιεσμένα σε 80 μέρες σαν κάτι άλλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετοιμάζεσαι για ταξίδι; Προετοιμάσου σωστά!

* Ορισμένοι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση οδηγούν σε συνεργαζόμενες σελίδες. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω αυτών, μπορεί να κερδίσω μια μικρή προμήθεια — η οποία ΔΕΝ σας επιβαρύνει σε κάτι! Με αυτόν τον τρόπο το geografikoi.gr συντηρείται και μπορώ και παρέχω το περιεχόμενο του δωρεάν.