Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πώς να πάω στην Κύθνο το 2024;

Ανακαλύψτε τους πιο εύκολους και πιο οικονομικούς τρόπους για να ταξιδέψετε στην Κύθνο.
Πώς να πάω στην Κύθνο το 2024;

Η Κύθνος είναι ένα από τα ομορφότερα κυκλαδίτικα νησιά, που έχει το πλεονέκτημα να βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα. Σκεφτείτε ότι από το λιμάνι του Λαυρίου το πλοίο κάνει περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά όλους τους τρόπους που μπορεί κανείς να προσεγγίσει την Κύθνο, από ποια λιμάνια, με ποιες ακτοπλοϊκές εταιρείες και κυρίως πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για Κύθνο.

Ποιο είναι το λιμάνι της Κύθνου

Μέριχας, λιμάνι Κύθνου
Μέριχας, λιμάνι Κύθνου

Το Λιμάνι της Κύθνου βρίσκεται στον Μέριχα, στο δυτικό άκρο του νησιού που απέχει 7 χιλιόμετρα από τη Χώρα της Κύθνου. Είναι ένα φυσικό και απάνεμο λιμάνι, με έναν όμορφο οικισμό και τις παραλίες Μαρτινάκια και Επισκοπή κοντά του.

Δρομολόγια για Κύθνο από Λαύριο

Από το λιμάνι του Λαυρίου αναχωρούν καθημερινά πλοία για την Κύθνο – μερικές μέρες μάλιστα υπάρχουν δύο δρομολόγια ημερησίως. 

Αυτός είναι ο πιο σύντομος τρόπος για να φτάσετε στο νησί από την Αθήνα, αφού η Κύθνος δεν έχει αεροδρόμιο και θα πρέπει να πάτε αναγκαστικά με πλοίο.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που εκτελούν τα δρομολόγια από Λαύριο για Κύθνο είναι οι GOUTOS Lines, Karystia Travel, Triton Ferries, SAOS Ferries και Hellenic Seaways.

Το ταξίδι από το Λαύριο για την Κύθνο διαρκεί περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά. Αν επιλέξετε το δρομολόγιο που περνάει από Κέα (Τζια), τότε θα κάνετε περίπου 2,5-3 ώρες για να φτάσετε στην Κύθνο.

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια από Λαύριο για Κύθνο

Το εισιτήριο κοστίζει 16-17€ ενώ η τιμή του αυτοκινήτου φτάνει τα 42-43€.

Δρομολόγια για Κύθνο από Πειραιά

Σε περίπτωση που δεν σας εξυπηρετεί η αναχώρηση από Λαύριο, έχετε την επιλογή να ταξιδέψετε από το λιμάνι του Πειραιά.

Τα δρομολόγια αναχωρούν 2-3 φορές την εβδομάδα από τον Πειραιά για την Κύθνο και το ταξίδι διαρκεί περίπου 3 ώρες. Το δρομολόγιο εκτελείται από την Zante Ferries.

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια από Πειραιά για Κύθνο

Οι τιμές των εισιτηρίων για το ταξίδι Πειραιάς-Κύθνος ξεκινούν από 30€ ενώ το εισιτήριο για το αυτοκίνητο ανέρχεται στα 64€.

Δρομολόγια από Κέα για Κύθνο

Όπως αναφέρεται και παραπάνω μερικά δρομολόγια που ξεκινούν από το Λαύριο για την Κύθνο, έχουν ενδιάμεσο σταθμό την Κέα (Τζια).

Το ταξίδι διαρκεί λιγότερο από 1,5 ώρα και πραγματοποιείται με την ακτοπλοϊκή εταιρεία Hellenic Seaways. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 6,5€.

Δρομολόγια από Κύθνο για Σέριφο

Η Σέριφος είναι ένα από τα πιο κοντινά νησιά στην Κύθνο – βρίσκεται ακριβώς από κάτω της.

Τα δρομολόγια είναι συνήθως 2-3 φορές την εβδομάδα και πραγματοποιούνται από την Zante Ferries, με το ταξίδι να διαρκεί 1 ώρα και 20 λεπτά.

Οι τιμές των εισιτηρίων από Κύθνο για Σέριφο ξεκινούν από 8,5€ ενώ η μεταφορά αυτοκινήτου κοστίζει 21€.

👉 Must see: Η πιο διάσημη παραλία της Κύθνου είναι η παραλία Κολώνα, η οποία ξεχωρίζει για την μορφολογία της, καθώς υπάρχει μία λωρίδα αμμουδιάς που ενώνει δυο στεριές – δημιουργώντας έτσι δύο παραλίες με κοινή αμμουδιά. Η λωρίδα αυτή που θυμίζει κολώνα έχει δώσει την ονομασία της στην παραλία.

Παραλία Κολώνα, Κύθνος
Παραλία Κολώνα

Δρομολόγια από Κύθνο για Σύρο

Η Κύθνος συνδέεται συχνά και με την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τη Σύρο. Τα δρομολόγια εκτελούν 2-3 φορές την εβδομάδα οι εταιρείες Hellenic Seaways και SAOS Ferries.

Το ταξίδι διαρκεί περίπου 2,5 ώρες και οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 8€. Η τιμή για μεταφορά αυτοκινήτου είναι 24€.

Δρομολόγια από Κύθνο για Πάρο

Το ένα δρομολόγιο που πηγαίνει από Κύθνο για Σύρο, συνεχίζει και φτάνει μέχρι την Πάρο. Το ταξίδι αυτό διαρκεί περίπου 5 ώρες.

Η ακτοπλοϊκή εταιρεία που κάνει το δρομολόγιο είναι η Hellenic Seaways με την τιμή του εισιτηρίου να είναι 13€ και την τιμή του αυτοκινήτου 45€.

Δρομολόγια από Κύθνο για Σαντορίνη

Μία φορά την εβδομάδα υπάρχει σύνδεση μεταξύ Κύθνου και Σαντορίνης. Ουσιαστικά το συγκεκριμένο δρομολόγιο ξεκινάει από τον Πειραιά και φτάνει στη Σαντορίνη παιρνώντας από τα νησιά: Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Κίμωλο, Φολέγανδρο, Σίκινο και Ίο.

Το δρομολόγιο από την Κύθνο για τη Σαντορίνη πραγματοποιείται από την Zante Ferries και διαρκεί περίπου 9,5 ώρες.

Η τιμή του εισιτηρίου ξεκινάει από 22€ και το αυτοκίνητο 76,5€.

Εγώ εμπιστεύομαι την ferryhopper για κρατήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων με κλειστά μάτια. Βρίσκω εύκολα τα δρομολόγια και τις τιμές και με βολεύει φουλ που λαμβάνω τα εισιτήρια στο email μου χωρίς να χρειαστεί να τρέχω σε ταξιδιωτικά γραφεία – που συνήθως το καλοκαίρι σφύζουν από κόσμο.

Διαμονή στην Κύθνο

Αν με ρωτάτε την απόψή μου, το καλύτερο μέρος για να μείνει κανείς στην Κύθνο είναι η Χώρα, που λέγεται και Μεσαριά. Είναι ένας κλασικός κυκλαδίτικος οικισμός που βρίσκεται στην ενδοχώρα. Η πιο κοντινή παραλία είναι η Απόκρουση, σε απόσταση 3,9 χλμ ενώ το λιμάνι (Μέριχας) απέχει 7 χλμ.

Αν τώρα είστε από τους ταξιδιώτες που προτιμούν ένα παραθαλάσσιο μέρος για να μείνουν στις διακοπές τους, θα σας πρότεινα τον Μέριχα ή την Κανάλα ή τα Λουτρά που είναι δίπλα στις ιαματικές πηγές της Κύθνου.

Προτεινόμενα καταλύματα

Picture of Μαρία Καραμιχάλη
Μαρία Καραμιχάλη
Είμαι η Μαρία και όνειρο μου είναι να κάνω τον γύρο του κόσμου με ένα βαν! Επειδή ακόμα αργεί να γίνει πραγματικότητα, γράφω στους γεωγραφικούς για τις εμπειρίες μου από τα ταξίδια που έχω κάνει μέχρι τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

* Ορισμένοι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση οδηγούν σε συνεργαζόμενες σελίδες. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω αυτών, μπορεί να κερδίσω μια μικρή προμήθεια — η οποία ΔΕΝ σας επιβαρύνει σε κάτι! Με αυτόν τον τρόπο το geografikoi.gr συντηρείται και μπορώ και παρέχω το περιεχόμενο του δωρεάν.