Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πως να πάω στη Σαμοθράκη το 2024;

Με ποιό τρόπο μπορείτε να φτάσετε στο μαγευτικό νησί της Σαμοθράκης; Με ποιά λιμάνια συνδέεται; Μπορείτε να πάτε με αεροπλάνο; Όλες οι απαντήσεις για το πως μπορείτε να πάτε στη Σαμοθράκη.
Πως να πάω στη Σαμοθράκη το 2023;

Η Σαμοθράκη είναι ένα νησί του Βορείου Αιγαίου, αρκετά διαφορετικό από τα υπόλοιπα στη χώρα μας. Το όνομά της οφείλεται στο όρος Σάος (που σημαίνει Φεγγάρι), του οποίου η ψηλότερη κορυφή αγγίζει τα 1.611 μέτρα.

Το νησί αποτελείται από κατάφυτες εκτάσεις αλλά και γυμνές και βραχώδεις πλαγιές. Διαθέτει πολλούς καταρράκτες και μικρές βάθρες (έτσι λέγονται οι λίμνες που σχηματίζονται από τους καταρράκτες).

Πλήθος επισκεπτών καταφθάνει στη Σαμοθράκη για να απολαύσει το φυσικό κάλλος του νησιού. Μην περιμένετε να βρείτε εκτεταμένες τουριστικές υποδομές, το νησί διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα.

Το μοναδικό ζήτημα που απασχολεί αρκετούς από τους δυνητικούς επισκέπτες του νησιού, είναι ο τρόπος προσέγγισης του, το πως θα φτάσουν δηλαδή στη Σαμοθράκη.

Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη

Ο κύριος τρόπος για να ταξιδέψετε μέχρι τη Σαμοθράκη είναι να πάρετε πλοίο από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Υπάρχουν καθημερινά ένα δύο δρομολόγια που αναχωρούν από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για το λιμάνι της Σαμοθράκης, στην Καμαριώτισσα. Το δρομολόγιο εκτελεί η εταιρεία Zante Ferries.

Το ταξίδι διαρκεί λίγο λιγότερο από 2 ώρες και η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 16€. Αν θέλετε να μεταφέρετε αυτοκίνητο θα σας κοστίσει 55.50€ ενώ για μηχανή 17€.

Πως πάω Σαμοθράκη από Αθήνα;

- Με αυτοκίνητο

Το ταξίδι από την Αθήνα για τη Σαμοθράκη απαιτεί πολλέέές ώρες οδήγηση. Ουσιαστικά θα πρέπει να οδηγήσετε 8,5 ώρες από την Αθήνα μέχρι την Αλεξανδρούπολη και από εκεί να μπείτε στο πλοίο για Σαμοθράκη.

- Με αεροπλάνο

Αυτή είναι μία πολύ πιο γρήγορη λύση. Η Αλεξανδρούπολη διαθέτει το δικό της αεροδρόμιο, το οποίο απέχει κανένα 10λεπτο οδικώς από το λιμάνι. Ρίξτε μια ματιά για αεροπορικά εισιτήρια για Αλεξανδρούπολη εδώ.

Τα δρομολόγια των λεωφορείων από το Αεροδρόμιο για την πόλη της Αλεξανδρούπολης θα τα βρείτε εδώ.

- Με λεωφορείο

Αυτό δεν το λες και πολύ βολικό σενάριο. Το δρομολόγιο Αθήνα-Αλεξανδρούπολη με ΚΤΕΛ εκτελείται μία φορά την εβδομάδα και κάνει περίπου 10 ώρες για να φτάσει. Παρόλο αυτά αν σας ενδιαφέρει δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πως πάω Σαμοθράκη από Θεσσαλονίκη;

- Με αυτοκίνητο

Για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα. Το Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη οδικώς είναι περίπου 3 ώρες. Με καλή παρέα το ταξίδι θα περάσει χωρίς να το καταλάβετε.

- Με λεωφορείο

Ακόμα και για εσάς που σκοπεύετε να πάτε στη Σαμοθράκη χωρίς αυτοκίνητο, τα πράγματα είναι επίσης πιο εύκολα.

Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια από το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για την Αλεξανδρούπολη. Το ταξίδι διαρκεί 4-5 ώρες και το κανονικό εισιτήριο κοστίζει 29€. Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια εδώ.

Λήμνος - Σαμοθράκη

Η Σαμοθράκη συνδέεται με τη Λήμνο, ένα νησί του Βορείου Αιγαίου που βρίσκεται κοντά της. Υπάρχουν 3 δρομολόγια την εβδομάδα από την εταιρεία Zante Ferries.

Το ταξίδι διαρκεί περίπου 2 ώρες και 50 λεπτά και το εισιτήριο κοστίζει μόλις 11€. Η μεταφορά αυτοκινήτου θα σας κοστίσει 31€ και μηχανής 13€.

Το θετικό αυτής της σύνδεσης είναι ότι η Λήμνος διαθέτει δικό της Αεροδρόμιο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να πάτε αεροπορικώς στη Λήμνο και από εκεί να πάρετε πλοίο για Σαμοθράκη.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Λήμνου Ήφαιστος απέχει 18 χλμ. από το λιμάνι της Λήμνου, στη Μύρινα. Μπορείτε να πάρετε ταξί για το λιμάνι ή ακόμα και να νοικιάσετε από εκεί αμάξι για τη Σαμοθράκη.

Αν βρίσκεστε στη Λέσβο ή τη Χίο, σας εξυπηρετεί επίσης αυτή η σύνδεση. Υπάρχει σύνδεση 3-4 φορές την εβδομάδα από Χίο και Λέσβο για Λήμνο. Δείτε τα δρομολόγια εδώ.

Σύνδεση Σαμοθράκης με άλλα λιμάνια

Στο παρελθόν υπήρχε ακτοπλοϊκή σύνδεση από Καβάλα για Σαμοθράκη αλλά και από το Λαύριο για τη Σαμοθράκη. Πλέον δεν υπάρχει κανένα από αυτά τα δύο δρομολόγια.

Πού να μείνετε στη Σαμοθράκη

Η Σαμοθράκη επιλέγεται από πολλούς φυσιολάτρεις που κάνουν κάμπινγκ στο νησί. Υπάρχει όμως και μια επαρκής προσφορά καταλυμάτων, από ενοικιαζόμενα δωμάτια μέχρι πιο πολυτελή ξενοδοχεία. 

Οι περιοχές που μπορείτε να μείνετε στη Σαμοθράκη είναι η Χώρα, που βρίσκεται στις πλαγιές του όρους Σάος, η Καμαριώτισσα, δηλαδή το λιμάνι που απέχει 5 χλμ. από τη Χώρα, τα Θέρμα εκεί όπου βρίσκονται οι ιαματικές πηγές και τα δύο οργανωμένα κάμπινγκ, η Παλαιόπολη και οι Μακρυλιές.

Προτεινόμενα καταλύματα στη Σαμοθράκη

Picture of Μαρία Καραμιχάλη
Μαρία Καραμιχάλη
Είμαι η Μαρία και όνειρο μου είναι να κάνω τον γύρο του κόσμου με ένα βαν! Επειδή ακόμα αργεί να γίνει πραγματικότητα, γράφω στους γεωγραφικούς για τις εμπειρίες μου από τα ταξίδια που έχω κάνει μέχρι τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

* Ορισμένοι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση οδηγούν σε συνεργαζόμενες σελίδες. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω αυτών, μπορεί να κερδίσω μια μικρή προμήθεια — η οποία ΔΕΝ σας επιβαρύνει σε κάτι! Με αυτόν τον τρόπο το geografikoi.gr συντηρείται και μπορώ και παρέχω το περιεχόμενο του δωρεάν.