Χάρτης: Πόσο κοστίζει ένας καπουτσίνο στην Ευρώπη το 2023

Χάρτης: Πόσο κοστίζει ένας καπουτσίνο στην Ευρώπη το 2023

Πριν παραδώσουμε τη σκυτάλη στα φρεντάκια (και στους φραπέδες για τους πιο old school καφε-εθισμένους) για την καθημερινή λειτουργικότητά μας και γιατί όχι την ευζωία μας, ας δούμε πόσο κοστίζει ένας καπουτσίνο στις χώρες της Ευρώπης.

Είναι μια προσπάθεια που κάνουμε στους γεωγραφικούς για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα του κόστους ζωής στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Και πώς να το κάνουμε, ο καφές είναι πολύ σημαντικός για τους Έλληνες.

Γνωρίζοντας το κόστος ενός φλιτζανιού καπουτσίνου στην κάθε χώρα, μπορεί κανείς να υπολογίσει το κόστος άλλων βασικών στοιχείων. 

Με τη βοήθεια της ιστοσελίδας numbeo.com που συχνά πυκνά συμβουλευόμαστε, είδαμε το μέσο όρο κόστους ενός μονού καπουτσίνου σε κάθε χώρα της Ευρώπης. Όλες οι τιμές στη συνέχεια μεταφράστηκαν σε ευρώ για να μπορούμε να συγκρίνουμε με ευκολία.

Πόσο κοστίζει ένας καπουτσίνο στην Ευρώπη το 2023
Πόσο κοστίζει ένας καπουτσίνο στην Ευρώπη το 2023

Τα πρωτεία του ακριβότερου καφέ πήγε στη Δανία, όπου το μέσο φλιτζάνι είναι στα 5.07 €. Συμπληρώνουν το τοπ 3 οι χώρες με το βαθύ πορτοκαλί χρώμα στο χάρτη, η Ελβετία με 4.80 € και η Ισλανδία με 4.10 €.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 13η θέση της κατάταξης με τον καπουτσίνο να κοστίζει 3.10 €. Η Κύπρος βρίσκεται 2 θέσεις ψηλότερα, στην 11η θέση με 3.19 €.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Αν είστε απ’ αυτούς που σας γοήτευαν οι γεωγραφικοί πονοκέφαλοι, είτε από εκείνους που δεν εκτίμησαν τη Γεωγραφία ποτέ όσο της άξιζε, τότε θα λατρέψετε το βιβλίο Γεωγραφία για εντελώς Αγεωγραφήτους. Θα το βρείτε  εδώ!

Αν αναζητάτε τον πιο φθηνό καφέ στην Ευρώπη θα πρέπει να επιλέξετε να επισκεφτείτε είτε την Ουκρανία, είτε την Βοσνία/Ερζεγοβίνη ή την Αλβανία

Bonus Fact: Σε παγκόσμιο επίπεδο τώρα η πρώτη θέση δεν αλλάζει με την Δανία να οδηγεί την κούρσα, ενώ στον αντίποδα βρίσκεται η Λιβύη με τον καπουτσίνο να κοστίζει 0.52 €.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ