Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

5 μέρες στο Παρίσι – Τι να δω και τι να κάνω

5 μέρες στο Παρίσι: ένας ολοκληρωμένος οδηγός με τα κορυφαία πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε στη γαλλική πρωτεύουσα.
5 μέρες στο Παρίσι

Το Παρίσι είναι μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με πληθώρα αξιοθέατων και με μεγάλη καλλιτεχνική σκηνή. Πρόκειται για μια από τις πιο επισκέψιμες πόλεις στην Ευρώπη και ένα ταξίδι στο Παρίσι είναι σχεδόν υποχρεωτικό για τον καθένα.

Οι περισσότεροι επισκέπτες μένουν τρεις μέρες στο Παρίσι και αναχωρούν για τον επόμενο προορισμό. Ωστόσο, θεωρώ πως οι τρεις μέρες είναι πραγματικά πολύ λίγες για να δεις ακόμα και για σημαντικότερα σημεία στην Πόλη του Φωτός. Ιδανικά, πρέπει να περάσετε τουλάχιστον πέντε ημέρες στο Παρίσι για να καταφέρετε να έχετε μια πλήρη εικόνα για την πόλη.

Για να σας βοηθήσω, έχω φτιάξει ένα προτεινόμενο πρόγραμμα για ένα ταξίδι 5 ημερών στο Παρίσι, με προτάσεις για το που να μείνετε, τι να δείτε και τι να κάνετε, καθώς και μερικές ακόμα προτάσεις σε περίπτωση που θελήσετε να μείνετε περισσότερες ημέρες.

Οργάνωση του πενθήμερου ταξιδιού σας στο Παρίσι - Γρήγορες Συμβουλές

Τα καλύτερα ξενοδοχεία για να μείνετε στο Παρίσι

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο με τις καλύτερες περιοχές για να μείνετε στο Παρίσι.

Οι καλύτερες ξεναγήσεις στο Παρίσι

Χρήσιμες συμβουλές για το ταξίδι σας στο Παρίσι

5 μέρες στο Παρίσι: Πρόγραμμα και χάρτης

Για να κατανοήσετε καλύτερα το 5ήμερο πρόγραμμα στο Παρίσι έφτιαξα έναν χάρτη με τη σειρά των επισκέψεων στα αξιοθέατα. Δείτε τον αναλυτικά εδώ και στην εικόνα που ακολουθεί.

1η μέρα στο Παρίσι

1. Μουσείο Ορσέ (Musée d'Orsay)

Χρόνος επίσκεψης: 1-1,5 ώρα
Προτεινόμενη ώρα έναρξης: 9 π.μ.

Μουσείο Ορσέ (Musée d'Orsay)

Το Musée d’Orsay βρίσκεται κοντά στο Λούβρο και φιλοξενεί ιμπρεσιονιστικά και μετα-ιμπρεσιονιστικά έργα. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία στην Ευρώπη και προσελκύει περισσότερους από 3 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο. Εκεί θα δείτε έργα των Degas, Monet, Manet και Van Gogh. Αγοράστε ένα skip-the-line εισιτήριο εδώ.

Είναι ανοιχτό: Καθημερινά 9:30 π.μ. – 6:00 μ.μ. | Παρασκευή: 9:30 π.μ. – 9:45 μ.μ. | Δευτέρα κλειστό

Διεύθυνση: Esplanade Valéry Giscard d’Estaing

Shakespeare and Company

25 λεπτά με τα πόδια από το Musée d’Orsay

Βιβλιοπωλείο Shakespeare and Company στο Παρίσι
Βιβλιοπωλείο Shakespeare and Company στο Παρίσι / φωτογραφία: wikipedia

Στο δρόμο προς το Πάνθεον κάντε μια στάση στο Shakespeare and Company, το διάσημο και πολυφωτογραφημένο αγγλόφωνο βιβλιοπωλείο. Το Shakespeare and Company άνοιξε το 1951 από τον George Whitman και πήρε το όνομά του από το παλαιότερο ομώνυμο βιβλιοπωλείο που είχε ανοίξει η Sylvia Beach, το οποίο έκλεισε το 1941. Εκεί θα βρείτε καινούργια αλλά και μεταχειρισμένα βιβλία και θα νιώσετε πως ταξιδεύετε σε μιαν άλλη εποχή.

Διεύθυνση: 37 Rue de la Bûcherie

3. Πάνθεον

11 λεπτά με τα πόδια από το Shakespeare and Company

Πάνθεον Παρίσι
Πάνθεον Παρίσι

Το Πάνθεον του Παρισιού βρίσκεται στη γειτονιά Καρτιέ Λατέν. Χτισμένος αρχικά ως ναός για την Αγία Γενοβέφα στέκει σε έναν λόφο με θέα την πόλη από το 1781. Στη συνέχεια μετατράπηκε σε μαυσωλείο και εκεί βρίσκονται τα λείψανα πολλών έξοχων προσωπικοτήτων, όπως του Βολταίρου, Βίκτωρ Ουγκό, Εμίλ Ζολά, Μαρί Κιουρί κ.α.

Αποκτήστε ένα εισιτήριο εισόδου εδώ. Αν θέλετε να ανεβείτε στην οροφή θα πρέπει να προμηθευτείτε το εισιτήριο των 3,5€ εκεί.

Είναι ανοιχτό: Καθημερινά 10:00 π.μ.–6:00 μ.μ.

Διεύθυνση: Pl. du Panthéon

4. Κήπος του Λουξεμβούργου (Jardin du Luxembourg)

9 λεπτά με τα πόδια από το Πάνθεον

Κήπος του Λουξεμβούργου
Κήπος του Λουξεμβούργου (Jardin du Luxembourg)

Ο Κήπος του Λουξεμβούργου είναι ένας δημόσιος κήπος που φτιάχτηκε το 1612 από τη Μαρία των Μεδίκων, χήρα του Ερρίκου Δ’ για το Παλάτι του Λουξεμβούργου. Είναι ένα αγαπημένο μέρος τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες και είναι το ιδανικό μέρος για να περάσετε στιγμές χαλάρωσης, μόλις μια ανάσα από το κέντρο του Παρισιού.

5. Πύργος του Μονπαρνάς

15 λεπτά με τα πόδια από τον Κήπο του Λουξεμβούργου

Πύργος του Μονπαρνάς/Tour Montparnasse
Ο Πύργος του Μονπαρνάς όπως ξεχωρίζει στο Παρίσι

Ο Πύργος του Μονπαρνάς είναι ένας ουρανοξύστης ύψους 210 μέτρων, που αποτελείται από 60 ορόφους και στεγάζει γραφεία. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1973 και αποτελούσε το ψηλότερο κτίριο στη Γαλλία μέχρι το 2011 που κατασκευάστηκε το Tour First. Είναι σχεδιασμένος από τους αρχιτέκτονες Eugène Beaudouin, Urbain Cassan και Louis Hoym de Marien ενώ χτίστηκε από τον Campenon Bernard. Μπορείτε να ανεβείτε στην κορυφή του με ένα εισιτήριο που θα βρείτε εδώ.

Διεύθυνση: 33 Av. du Maine

6. Κατακόμβες Παρισιού (Catacombes de Paris)

20 λεπτά με τα πόδια από τον Πύργο του Μονπαρνάς

Κατακόμβες του Παρισιού (Catacombes de Paris)

Οι Κατακόμβες του Παρισιού είναι ένα εντυπωσιακό αξιοθέατο, που φιλοξενεί τα οστά περισσότερων από 6 εκατομμυρίων ανθρώπων. Βρίσκεται υπόγεια σε ένα μικρό τμήμα σήραγγας και εκτείνεται νότια από το Barrière d’Enfer. Πριν γίνει οστεοφυλάκιο, ήταν λατομείο πέτρας. Συγκαταλέγεται σε ένα από τα 14 μουσεία της πόλης τους Παρισιού. Βρείτε εισιτήρια εδώ.

Διεύθυνση: 1 Av. du Colonel Henri Rol-Tanguy

2η μέρα στο Παρίσι

1. Πύργος του Άιφελ (Eiffel Tower)

Πύργος του Άιφελ
Πύργος του Άιφελ (Eiffel Tower)

Ο Πύργος του Άιφελ είναι το σήμα κατατεθέν του Παρισιού και το πιο εμβληματικό μνημείο. Χτίστηκε γύρω στο 1880 για την Παγκόσμια Έκθεση του 1889. Στην αρχή οι κάτοικοι προκάλεσε την δυσαρέσκεια των ανθρώπων, όμως με το πέρασμα των χρόνων έγινε το σύμβολο της πόλης. Έχει ύψος 324 μέτρα και προσφέρει θέα σε ολόκληρη την πόλη. Σας προτείνω να τον επισκεφθείτε νωρίς το πρωί που έχει κάπως λιγότερο κόσμο. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο για ξενάγηση και ανάβαση στον Πύργο ή ένα απλό εισιτήριο.

2. Champ de Mars

Champ de Mars
Champ de Mars

Το Champ de Mars ή Πεδίον του Άρεως είναι ο μεγάλος δημόσιος κήπος που απλώνεται δίπλα στον Πύργο του Άιφελ. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους κήπους στο Παρίσι και αποτελεί σημείο συνάντησης και χαλάρωσης για τους Παριζιάνους και τους τουρίστες. Είναι το τέλειο σημείο για να βγάλετε φωτογραφία τον Πύργο του Άιφελ.

3. Trocadero

18 λεπτά με τα πόδια από τον Πύργο του Άιφελ

Στη συνέχεια μπορείτε να περάσετε στην άλλη όχθη του Σηκουάνα μέσω της γέφυρας Pont d’Iéna και να βγείτε στους Κήπους του Τροκαντερό. Πρόκειται για έναν ακόμη ανοιχτό χώρο του Παρισιού με κορυφαίο αξιοθέατο το Σιντριβάνι της Βαρσοβίας, που έχει στήλες που πετούν το νερό σε ύψος 12 μέτρων.

4. Αψίδα του Θριάμβου (Arc de Triomphe)

20 λεπτά με τα πόδια από τους Κήπους του Τροκαντερό

Αψίδα Θριάμβου (Arc de Triomphe)
Η Αψίδα του Θριάμβου είναι ένα από τα ορόσημα του Παρισιού. Βρίσκεται στη μέση μεγάλων λεωφόρων στην κυκλική πλατεία Charles de Gaulle – Etoile. Από εκεί ξεκινάνε και τα Ηλύσια Πεδία, η διάσημη λεωφόρος. Η αψίδα κατασκευάστηκε το 1836, έχει ύψος 55 μέτρα και είναι αφιερωμένη στα θύματα των πολέμων και των νικών των Γαλλικών Στρατευμάτων. Μπορείτε να θαυμάσετε το μνημείο από κάτω ή να ανεβείτε στην οροφή και να θαυμάσετε τη θέα στην πόλη. Αποκτήστε εισιτήριο εδώ.

Είναι ανοιχτό: Καθημερινά 10:00 π.μ.–10:15 μ.μ.

Διεύθυνση: Pl. Charles de Gaulle

5. Ηλύσια Πεδία (Champs-Elysées)

Λεωφόρος Ηλυσίων Πεδίων/Champs Elysées
Λεωφόρος Ηλυσίων Πεδίων/Champs Elysées

Η Λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων είναι ίσως ο πιο διάσημος δρόμος στο Παρίσι. Ξεκινάει από την Αψίδα του Θριάμβου και φτάνει μέχρι την Place de la Concorde. Κατά μήκος της υπάρχουν εκατοντάδες καταστήματα, μπουτίκ διάσημων σχεδιαστών, εστιατόρια και καφέ εώς και θέατρα. Ακόμα και να μην θέλετε να ψωνίσετε αξίζει να την περπατήσετε, ιδίως αν είναι περίοδος Χριστοουγέννων όπου η λεωφόρος στολίζεται εκπληκτικά.

6. Place de la Concorde

30 λεπτά από την Αψίδα του Θριάμβου

Place de la Concorde
Place de la Concorde

Στο τέλος της λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων θα συναντήσετε την Πλατεία Κονκόρντ (Place de la Concorde), μία από τις σημαντικότερες πλατείες στο Παρίσι. Η πλατεία αυτή υπήρξε τόπος διαδηλώσεων στην Γαλλική Επανάσταση. Στις άκρες της υπάρχουν 8 αγάλματα που συμβολίζουν γαλλικές πόλεις ενώ στη μέση δεσπόζει ο Οβελίσκος του Λούξορ.

7. Tuileries Garden

5 λεπτά με τα πόδια από την Πλατεία Κονκόρντ

Δίπλα στην Πλατεία Κονκόρντ βρίσκεται ακόμα ένας κήπος, ο Jardin des Tuileries ή ελληνικά Κήπος του Κεραμεικού. Δημιουργήθηκε από την Αικατερίνη των Μεδίκων για το παλάτι του Κεραμεικού το 1564 ενώ για το κοινό άνοιξε το 1667. Προσελκύει πολύ κόσμο και είναι ένα καλό μέρος για ξεκούραση πριν ή μετά την επίσκεψη στο Μουσείο του Λούβρου που βρίσκεται στην άλλη πλευρά.

3η μέρα στο Παρίσι

1. Mουσείο του Λούβρου (Musee du Louvre)

Mουσείο του Λούβρου
Mουσείο του Λούβρου (Musee du Louvre)

Το Μουσείο του Λούβρου είναι ένα από τα πιο διάσημα μουσεία στην Ευρώπη, που στεγάζει περισσότερα από ένα εκατομμύριο έργα τέχνης. Εκεί φιλοξενείται ο διάσημος πίνακας της Μόνα Λίζα και η Αφροδίτη της Μήλου. Είναι ένα ορόσημο για το Παρίσι και είναι το μουσείο με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο. Το κτήριο αποτελούσε το Παλάτι το Λούβρου που χτίστηκε αρχικά τον 12ο-13ο αιώνα. Για να επισκεφθείτε το Λούβρο θα πρέπει να έχετε εξασφαλίσει αρκετό καιρό πριν εισιτήρια, ώστε να μην περιμένετε στην ουρά. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο εδώ

Είναι ανοιχτό: Καθημερινά 9:00 π.μ. – 6:00 μ.μ. εκτός Τρίτη που είναι κλειστό και Παρασκευή 9:00 π.μ. – 9:45 μ.μ.

2. Palais-Royal

6 λεπτά με τα πόδια από το Λούβρο

Palais Royal
Η αυλή του Palais Royal

Το Palais-Royal βρίσκεται απέναντι από το Λούβρο και είναι το Βασιλικό Παλάτι που αποκαλείται Παλάτι των Καρδιναλίων. Σήμερα μερικές πτέρυγες του παλατιού έχουν παραχωρηθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού, το Συμβούλιο Επικρατείας και το Συνταγματικό Συμβούλιο. Κατασκευάστηκε το 1628 από τον Πιερ Φρανσουά Λεονάρ Φοντέν ως κατοικία του Καρδιναλίου Ρισελιέ. Μετά τον θάνατό του πέρασε στην ιδιοκτήσία του Στέμματος.

Η είσοδος είναι δωρεάν εκτός αν υπάρχουν συγκεκριμένες εκδηλώσεις ή αν θέλετε να κάνετε ξενάγηση.

Είναι ανοιχτό: Καθημερινά 8:30 π.μ. – 8:30 μ.μ.

Διεύθυνση: 8 Rue de Montpensier

3. Sainte-Chapelle

20 λεπτά με τα πόδια από το Palais Royal

Sainte Chapelle
Sainte Chapelle

Η Sainte Chapelle είναι ένα βασιλικό παρεκκλήσι στο νησί Ιλ ντε λα Σιτέ. Πρόκειται για ένα κτίριο που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1242 και καθαγιάστηκε το 1248. Είναι ένα από τα αρχαιότερα κτίσματα που σώθηκαν από το Παλαί ντε λα Σιτέ, το ανάκτορο των βασιλέων της Γαλλίας μέχρι τον 14ο αιώνα. Είναι υπέροχο εξωτερικά αλλά τις εντυπώσεις κλέβει το εσωτερικό και κυρίως τα πολύχρωμα βιτρό που καλύπτουν όλο το πάνω μέρος του ναού. Πραγματικά αξίζει να πληρώσετε εισιτήριο για να δείτε το εσωτερικό του.

Είναι ανοιχτό: Καθημερινά 9:00 π.μ. – 5:00 μ.μ.

Διεύθυνση: 10 Bd du Palais

4. Παναγία των Παρισίων / Notre Dame

6 λεπτά με τα πόδια από τη Sainte Chapelle

Παναγία των Παρισίων (Notre Dame)
Παναγία των Παρισίων (Notre Dame)

Επιβάλλεται να επισκεφθείτε την Παναγία των Παρισίων (Notre Dame), αν και όπως είναι γνωστό είναι κλειστή λόγω των εργασιών που γίνονται, ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε το 2019. Βρίσκεται στο ίδιο νησί με τη Sainte Chapelle, στο Ιλ ντε λα Σιτέ. Η κατασκευή του ναού ξεκίνησε το 1160 από τον πάπα Αλέξανδρο Γ’ και τον βασιλιά Λουδοβίκο Ζ’ και ολοκληρώθηκε στα μέσα του 13ου αιώνα. Δυστυχώς η πυρκαγιά του 2019 κατέστρεψε την οροφή και τον κεντρικό οβελό και αναμένεται να ανοίξει ξανά τον Δεκέμβριο του 2024.

5. Κρουαζιέρα στον Σηκουάνα

Ο Σηκουάνας διασχίζει το Παρίσι και περνάει μπροστά από πολλά κορυφαία αξιοθέατα της πόλης, όπως το Μουσείο του Λούβρου, τον Πύργο του Άιφελ, την Παναγία των Παρισίων. Αξίζει όσο τίποτα να κάνετε μια κρουαζιέρα. Θα βρείτε πολλές επιλογές, μερικές περιλαμβάνουν ποτό ή φαγητό και είναι αρκετά οικονομικές. Επέλεξα τις καλύτερες:

4η μέρα στο Παρίσι

Εφόσον έχετε 5 μέρες στο Παρίσι αξίζει να αφιερώσετε μία από αυτές και να επισκεφθείτε τις Βερσαλλίες, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από το κέντρο του Παρισιού. Μπορείτε να πάρετε το τρένο από το κέντρο που κάνει λιγότερο από μία ώρα για να φτάσει στις Βερσαλλίες, από τις στάσεις Musee d’ Orsay, Invalides, Pont de l”Alma, Champs de Mars Eiffel Tower και θα χρειαστεί να αφιερώσετε αρκετές ώρες μαζί με τα πηγαινέλα.

Αν πάτε μόνοι σας αγοράστε ένα εισιτήριο για το Παλάτι των Βερσαλλιών εδώ. Υπάρχει όμως και η επιλογή να επιλέξετε μια οργανωμένη περιήγηση που περιλαμβάνει και τη μεταφορά σας, κλείστε θέση εδώ.

Βερσαλλίες

Ανάκτορο των Βερσαλλιών
Ανάκτορο των Βερσαλλιών (Château de Versailles)

Οι Βερσαλλίες είναι μια ιστορική πόλη της Γαλλίας, που υπήρξε πρωτεύουσα της χώρας από το 1682 μέχρι το 1789. Σήμερα φημίζεται κυρίως για το Παλάτι των Βερσαλλιών, το οποίο μαζί με τους κήπους του ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Το παλάτι των Βερσαλλιών μέχρι το 1660 ήταν απλά ένα μικρό παλάτι που όμως αποφασίστηκε να επεκταθεί από τον Λουδοβίκο ΙΔ’ για να γίνει το πιο λαμπρό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μέχρι τα τέλη του 18ου αιώνα είχε αποκτήσει τη μορφή που έχει μέχρι σήμερα.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στο Παλάτι είναι η Αίθουσα των Καθρεπτών ή αλλιώς Αίθουσα των Κατόπτρων που είναι γεμάτη από κρύσταλλα, κεριά και καθρέπτες από εκείνη την εποχή ενώ οι τοίχοι είναι ζωγραφισμένοι με διάφορα έργα τέχνης. Τις εντυπώσεις κλέβουν φυσικά και οι κήποι, οι οποίοι καταλαμβάνουν μια τεράστια έκταση και φιλοξενούν αγάλματα και σιντριβάνια.

Προσελκύει πάνω από 10 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο και χρειάζεται μία ολόκληρη ημέρα για να το απολαύσετε. Εκεί βρίσκεται και το κτήμα Τριανόν στο οποίο βρίσκεται και το κτήριο της Μαρίας-Αντουανέτας.

5η μέρα στο Παρίσι

1. Μονμάρτρη

μισή ώρα με το μετρό από το κέντρο του Παρισιού (Λούβρο)

Η Μονμάρτρη είναι μία από τις πιο γοητευτικές γειτονιές του Παρισιού. Βρίσκεται στο 18ο διαμέρισμα και για να φτάσετε εκεί θα πρέπει να πάρετε το μετρό από το κέντρο της πόλης ή από όποιο άλλο σημείο σας εξυπηρετεί. Βρίσκεται στα βόρεια της πόλης, χτισμένη σε υψόμετρο 130 μέτρων. Αποτελείται από λιθόστρωτα δρομάκια και φιλοξενεί υπέροχα μαγαζιά και καμπαρές, όπως το Moulin Rouge. 

Εκεί περνούσαν το χρόνο τους μερικοί σπουδαίοι καλλιτέχνες και συγγραφείς, όπως ο Χέμινγουεϊ.  Απολαύστε ένα γεύμα στην περιοχή και ύστερα καθίστε στις σκάλες κοντά στην εκκλησία για να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα. Συχνά επιλέγεται από ζευγάρια που επιθυμούν ένα πιο ρομαντικό μέρος για να μείνουν.

2. Βασιλική της Ιερής Καρδιάς (Basilique du Sacré-Cœur)

Sacré-Cœur
Η εκκλησία Sacré-Cœur στη Μονμάρτρη

Η Basilique du Sacré-Cœur ή αλλιώς Βασιλική της Ιεράς Καρδιάς είναι μια Ρωμαιοκαθολική εκκλησία αφιερωμένη στην Ιερή Καρδιά του Ιησού. Είναι το ορόσημο και κύριο αξιοθέατο της Μονμάρτρης. Σχεδιάστηκε το 1875 και ολοκληρώθηκε το 1914. Έχει ρωμανοβυζαντινά στοιχεία και εντυπωσιάζει τόσο για το εξωτερικό του όσο και για το εσωτερικό του.

Η είσοδος στη βασιλική είναι δωρεάν αλλά μπορείτε να κλείσετε μια ξενάγηση στη Μονμάρτη που περιλαμβάνει επίσκεψη και στη βασιλική.

3. Moulin Rouge

15 λεπτά με τα πόδια από τη Βασιλική Sacré-Cœur 

Moulin Rouge
Το καμπαρέ Moulin Rouge με τον ανεμόμυλο στην οροφή

Στη συνοικία Pigalle βρίσκεται το καμπαρέ Moulin Rouge, με τον κόκκινο ανεμόμυλο στην οροφή του. Από εκεί έγινε γνωστός ο χορός καν-καν. Το καμπαρέ ιδρύθηκε την ίδια χρονιά με τον Πύργο του Άιφελ (1889) και πλέον αποτελεί ένα διάσημο αξιοθέατο στο Παρίσι. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μια παράσταση καμπαρέ με εισιτήριο που περιλαμβάνει σαμπάνια, απλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να προσαρμόσετε αλλιώς το πρόγραμμά σας.

4. Κοιμητήριο Περ Λασαίζ

Από τη Μονμάρτρη μπορείτε να πάρετε το μετρό για την περιοχή που βρίσκεται το Κοιμητήριο Περ Λασαίζ. Η απόσταση με το μετρό είναι περίπου μισή ώρα.

Κοιμητήριο του Περ-Λασαίζ (Cimetière du Père-Lachaise)

Το Κοιμητήριο του Περ-Λασαίζ είναι το μεγαλύτερο κοιμητήριο στο Παρίσι και φιλοξενεί τους τάφους πολλών διάσημων προσώπων. Βρίσκεται στο ανατολικό μέρος του κέντρου, καλύπτοντας μια πολύ μεγάλη έκταση. Δημιουργήθηκε το 1804 με εντολή του Ναπολέοντα Βοναπάρτη και εκεί έχουν ταφεί πολλοί διάσημοι, όπως Frédéric Chopin, Frédéric Chopin, Oscar Wilde, Édith Piaf κ.α. Κλείστε μια 3ωρη ξενάγηση στο κοιμητήριο Père Lachaise.

Συμβουλή για εξοικονόμηση χρημάτων

Αγοράστε την κάρτα των μουσείων Paris Museum Pass,  η οποία καλύπτει περισσότερα από 60 μουσεία και αξιοθέατα. Το πάσο δύο ημερών κοστίζει 52€, των τεσσάρων ημερών 66€ και των έξι ημερών 78€. Συμφέρει πραγματικά αν θέλετε να επισκεφθείτε όσα περισσότερα μουσεία γίνεται.

Πού να φάτε στο Παρίσι

Επειδή, δεν γίνεται να τα κάνετε όλα αυτά νηστικοί και κάπως πρέπει να ξεκουράζεστε ενδιάμεσα από τις επισκέψεις στα αξιοθέατα σας έχω μερικές προτάσεις με μαγαζιά στα οποία μπορείτε να φάτε στο Παρίσι.

  • Το Café Père & Fils : μια παριζιάνικη μπρασερί για γεύμα και ποτό
  • Florence Kahn : ένα μικρό μαγαζί με νόστιμα σάντουιτς  και σπεσιαλιτέ το παστράμι
  • ISTR : ένα μοντέρνο εστιατόριο για γεύμα ή δείπνο με κοκτέιλ που συνήθως μαζεύει πολύ κόσμο
  • King Falafel Place : το καλύτερο φαλάφελ στο Παρίσι, με διάφορες επιλογές και καλές τιμές
  • La Crêperie des Pêcheurs : μια κρεπερί για φαγητό στο χέρι με νόστιμες επιλογές και μεγάλες μερίδες
  • Le Dit Vin : ένα wine bar με μεγάλη ποικιλία κρασιών και με νόστιμο φαγητό

Σίγουρα θα μπορούσαμε να χωρέσουμε και άλλα πράγματα στον πενθήμερο οδηγό, αλλά προτίμησα να σας αφήσω ελεύθερο χρόνο για να κινηθείτε όπως θέλετε στην ενδιάμεση ή τη νυχτερινή σας ξεκούραση. Το μόνο σίγουρο είναι ένα, ότι τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε και να δείτε στο Παρίσι δεν τελειώνουν ποτέ!

Αν αισθάνεστε έτοιμοι για να ταξιδέψετε στο Παρίσι, το μόνο που έχει μείνει είναι να κλείσετε εισιτήρια. Μπείτε στο Skyscanner και βρείτε τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια για το Παρίσι. 

Μαρία Καραμιχάλη
Μαρία Καραμιχάλη
Είμαι η Μαρία και όνειρο μου είναι να κάνω τον γύρο του κόσμου με ένα βαν! Επειδή ακόμα αργεί να γίνει πραγματικότητα, γράφω στους γεωγραφικούς για τις εμπειρίες μου από τα ταξίδια που έχω κάνει μέχρι τώρα.

Μία Απάντηση

  1. Πολύτιμες οι πληροφορίες και οι οδηγίες που μας δώσατε για το Παρίσι. Σας ευχαριστούμε πολύ. Συνεχίστε με τον ίδιο ζήλο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

* Ορισμένοι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση οδηγούν σε συνεργαζόμενες σελίδες. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω αυτών, μπορεί να κερδίσω μια μικρή προμήθεια — η οποία ΔΕΝ σας επιβαρύνει σε κάτι! Με αυτόν τον τρόπο το geografikoi.gr συντηρείται και μπορώ και παρέχω το περιεχόμενο του δωρεάν.