Παρίσι: Οι καλύτερες κρουαζιέρες στον Σηκουάνα

Παρίσι: Οι καλύτερες κρουαζιέρες στον Σηκουάνα
Ανακαλύψτε τις κορυφαίες κρουαζιέρες στον Σηκουάνα και απολαύστε τα αξιοθέατα του Παρισιού από άλλη ματιά!

Το Παρίσι έχει αμέτρητους τρόπους να σε μαγέψει! Μία από τις πιο απλές και όμορφες εμπειρίες είναι μια κρουαζιέρα στον Σηκουάνα. Χαλαρωτική, δεν απαιτεί περπάτημα και θα σας δώσει την καλύτερη θέα σε μερικά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της πόλης.

Για να σας διευκολύνω, συγκέντρωσα τις κορυφαίες και πιο δημοφιλείς κρουαζιέρες του Παρισιού, που αξίζουν πραγματικά να μπουν στο πρόγραμμά σας και καλύπτουν κάθε μπάτζετ και στυλ!

Κρουαζιέρα 1 ώρας στον Σηκουάνα

Πλοίο που κάνει κρουαζιέρα δίπλα στον Πύργο του Άιφελ
Πλοίο που κάνει κρουαζιέρα δίπλα στον Πύργο του Άιφελ / Shutterstock

Η καλύτερη και ταυτόχρονα πιο δημοφιλής κρουαζιέρα στο Παρίσι είναι αυτή εδώ. Το σύγχρονο σκάφος αναχωρεί από ένα σημείο δίπλα στον Πύργο του Άιφελ, περνώντας από τα διάσημα αξιοθέατα του Παρισιού, όπως το Μουσείο Ορσέ, τη Notre-Dame, Μουσείο του Λούβρου, το Hôtel de Ville κ.ά. και επιστρέφει στην αρχική τοποθεσία.

Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας μπορείτε να ακούτε τα σχόλια από τον ακουστικό οδηγό (δεν είναι διαθέσιμος στα ελληνικά), ο οποίος θα σας δίνει πληροφορίες για όσα βλέπετε.

Η κρουαζιέρα διαρκεί μία ώρα και υπάρχουν δρομολόγια από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 10:00 το βράδυ. Το διάστημα Απρίλιος – Σεπτέμβριος τα πλοία αναχωρούν κάθε μισή ώρα ενώ το διάστημα Οκτώβριος – Μάρτιος κάθε μία ώρα. Το θετικό είναι ότι κλείνοντας εισιτήριο δεν χρειάζεται να κλείσετε συγκεκριμένη ώρα – μπορείτε να πάτε όποια ώρα σας βολεύει.

Η τιμή της κρουαζιέρας είναι από τις πιο χαμηλές που υπάρχουν στην πόλη. Συγκεκριμένα το εισιτήριο κοστίζει 17-19€ άνω των 12 ετών και 8-9€ τα παιδιά 4-11 ετών (τα παιδιά κάτω των 4 ταξιδεύουν δωρεάν).

Βραδινή κρουαζιέρα στον Σηκουάνα

Ο Σηκουάνας τη νύχτα / Shutterstock

Αν θέλετε να ζήσετε λίγο πιο μποέμικα την εμπειρία της κρουαζιέρας, θα πρέπει να επιλέξετε αυτή τη βραδινή κρουαζιέρα. Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται τον χειμώνα από τις 4:45 μ.μ. όταν ο ήλιος δύει και ανάβουν τα φώτα της πόλης. Αυτό σημαίνει πως θα κάνετε βόλτα στον Σηκουάνα απολαμβάνοντας τα φωτισμένα αξιοθέατα του Παρισιού – Μουσείο Ορσέ, Notre-Dame,  Μουσείο Λούβρου κτλ.

Η κρουαζιέρα αυτή πραγματοποιείται με ηλεκτρικό σκάφος, με το σημείο αναχώρησης να είναι κοντά στον Πύργο του Άιφελ. Διαρκεί περίπου μία ώρα και προσφέρει ακουστική ξενάγηση!

Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της κρουαζιέρας είναι ότι διαθέτει μπαρ και προσφέρει κρασί, μπύρα ή σαμπάνια με λίγα χρήματα έξτρα. Το βασικό εισιτήριο κοστίζει 23€, με κρασί και μπύρα 30€ και με σαμπάνια 36€. Τα παιδιά 4-11 ετών πληρώνουν 12€ ενώ τα παιδιά κάτω των 4 ετών έχουν δωρεάν είσοδο.

Κρουαζιέρα στον Σηκουάνα με δείπνο

Ο Σηκουάνας και ο Notre Dame μετά τη δύση του ηλίου
Ο Σηκουάνας και ο Notre-Dame μετά τη δύση του ηλίου / Shutterstock

Για πολύ ιδιαίτερες περιστάσεις ή αν απλά θέλετε μία ακόμα πιο μαγευτική εμπειρία στα νερά του Σηκουάνα, σας έχω αυτήν εδώ την κρουαζιέρα με δείπνο. Υπάρχουν αρκετές κρουαζιέρες με δυνατότητα δείπνου, όμως αυτή εκτός από την απογευματινή στις 7:15 μ.μ. παρέχει και μία επιλογή στις 9:45 μ.μ. – ιδανική για όσους τρώνε αργά βραδινό.

Το δρομολόγιο διαρκεί περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά και περνάει από όλα τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης, ξεκινώντας από το Île aux Cygnes (Νησί των Κύκνων) και φτάνοντας μέχρι τον Notre-Dame.

Όσο για το δείπνο, πρόκειται για παραδοσιακή γαλλική κουζίνα στυλ «Cocotte», αποτελούμενο από πρώτο πιάτο, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο!

Οι τιμές είναι πολύ προσιτές αν σκεφτείτε ότι απολαμβάνετε δύο εμπειρίες μαζί: κρουαζιέρα και γαλλική κουζίνα. Επίσης, διαφέρουν για τις δύο διαθέσιμες κρουαζιέρες. Πιο συγκεκριμένα, το κανονικό εισιτήριο για ενήλικες άνω των 12 ετών είναι 75€ για την κρουαζιέρα των 7:15 μ.μ. και 52-65€ για την κρουαζιέρα των 9:45 μ.μ. Τα παιδιά 4-11 ετών πληρώνουν και στις δύο 31-39€ ενώ τα παιδιά κάτω των 4 ετών έχουν δωρεάν είσοδο.

Κρουαζιέρα στον Σηκουάνα με μεσημεριανό γεύμα

Η γέφυρα Pont d'Iéna, απ' όπου ξεκινούν οι περισσότερες κρουαζιέρες στο Παρίσι / Shutterstock

Μία αντίστοιχη εμπειρία με την προηγούμενη μπορείτε να ζήσετε και με μεσημεριανό γεύμα, σε αυτήν εδώ την κρουαζιέρα. Το φως της μέρας θα σας δώσει την ευκαιρία να τραβήξετε καλύτερες φωτογραφίες τα αξιοθέατα και φυσικά να απολαύσετε την πραγματική εικόνα τους.

Η κρουαζιέρα πραγματοποιείται με ένα σκάφος με θόλο για καλύτερη πανοραμική θέα και αναχωρεί από σημείο κοντά στον Πύργο του Άιφελ. Φτάνει μέχρι τον Notre-Dame και επιστρέφει στο σημείο αναχώρησης, μετά από 2 ώρες.

Το γεύμα είναι à-la-carte και αποτελείται από τρία πιάτα (ορεκτικό, κυρίως πιάτο, επιδόρπιο) ενώ μπορείτε να επιλέξετε επιπλέον απεριτίφ, κρασί, μεταλλικό νερό, καφέ ή τσάι. Επίσης, περιλαμβάνει και ποτό καλωσορίσματος (ποτήρι λευκό κρασί Kir ή σαμπάνια ανάλογα με το εισιτήριο που έχετε κλείσει).

Όσο για τις τιμές, υπάρχουν διαφόρων ειδών ανάλογα το τραπέζι που θα επιλέξετε. Πιο συγκεκριμένα, για τραπέζι στο κέντρο του σκάφους η τιμή είναι 79-89€ (40€ για παιδιά έως 11 ετών), για στρογγυλό τραπέζι στην μπροστινή περιοχή του σκάφους είναι 119€ για όλους και για τραπέζι στην μπροστινή περιοχή και δίπλα σε παράθυρο είναι 134€ για όλους.

Picture of Μαρία Καραμιχάλη
Μαρία Καραμιχάλη
Είμαι η Μαρία και όνειρο μου είναι να κάνω τον γύρο του κόσμου με ένα βαν! Επειδή ακόμα αργεί να γίνει πραγματικότητα, γράφω στους γεωγραφικούς για τις εμπειρίες μου από τα ταξίδια που έχω κάνει μέχρι τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

* Ορισμένοι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση οδηγούν σε συνεργαζόμενες σελίδες. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω αυτών, μπορεί να κερδίσω μια μικρή προμήθεια — η οποία ΔΕΝ σας επιβαρύνει σε κάτι! Με αυτόν τον τρόπο το geografikoi.gr συντηρείται και μπορώ και παρέχω το περιεχόμενο του δωρεάν.