Το νησί Just Room Enough είναι όνομα και πράγμα

Το νησί Just Room Enough

Σας παρουσιάζω τον πλέον σίγουρο τρόπο για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να αντιμετωπίσετε ενοχλητικούς γείτονες: Βρίσκετε ένα νησί αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει το σπίτι σας και μόνο αυτό. Αυτό ακριβώς έκανε η οικογένεια Sizeland όταν αγόρασε αυτό το μικρό κομμάτι γης, μέρος του αρχιπελάγους Thousand Islands, τη δεκαετία του 1950.

Να ξέρετε ότι ένας βράχος στην θάλασσα για να χαρακτηριστεί νησί θα πρέπει να πληροί κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Έτσι λοιπόν θα πρέπει η συνολική του έκταση να είναι μεγαλύτερη από ένα τετραγωνικό πόδι, να παραμένει πάνω από τη στάθμη του νερού καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου και να διατηρεί τουλάχιστον ένα δέντρο. Σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσουν όλες τις απαιτήσεις, οι Sizeland φύτευσαν 1 δεντράκι στη μία πλευρά του νησιού! Και με την ευκαιρία έβαλαν και μερικές καρέκλες, λίγο γκαζόν, και τέλος έχτισαν ένα γραφικό μικρό σπίτι στην υπόλοιπη διαθέσιμη επιφάνεια του νησιού με το τίμιο όνομα “Just Room Enough“.

Το Just Room Enough του Αρχιπέλαγους Thousand Islands
Το Just Room Enough του Αρχιπέλαγους Thousand Islands

Αν και στην θεωρία οι Sizeland τα έκαναν όλα σωστά, δεν περιμέναν ποτέ ότι το περίεργο και μοναχικό εξοχικό τους σπίτι θα προσέλκυε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και θα γινόταν πολύ γρήγορα ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Φήμες λένε ότι η αναζήτηση της οικογένειας για ένα νησί ήσυχο και απρόσιτο ακόμα συνεχίζεται!

  • Ανήκει στο αρχιπέλαγος Thousand Islands που έχει περισσότερα από 1800 νησιά στα σύνορα του Καναδά και των ΗΠΑ (στην επαρχία του Οντάριο και στην πολιτεία της Νέας Υόρκης αντίστοιχα) στον ποταμό του Αγίου Λαυρεντίου. Το αρχιπέλαγος ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές προορισμός για την ελίτ αμερικάνικη κοινωνία κατά τον 19ο αιώνα.
  • Από το 2002, το αρχιπέλαγος ανήκει στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας της Unesco.
  • Ανήκει στο χωριό Alexandria Bay στην επαρχία Jefferson της Νέας Υόρκης.
  • Το νησί έχει μέγεθος 310 τετραγωνικά μέτρα και εκτός από το σπίτι και την πρασινάδα που αναφέραμε πριν, έχει και μια πολύ μικρή παραλία. Η θάλασσα βρίσκεται κυριολεκτικά ένα βήμα μακριά από την κεντρική είσοδο της κατοικίας.
Το νησί βρίσκεται στον ποταμό Άγιο Λαυρέντιο ανάμεσα στα νησιά Heart και Imperial κοντά στα αμερικανοκαναδικά σύνορα
Το νησί βρίσκεται στον ποταμό Άγιο Λαυρέντιο ανάμεσα στα νησιά Heart και Imperial κοντά στα αμερικανοκαναδικά σύνορα
Κάντε μια κοινοποίηση αν σας φάνηκε ενδιαφέρουσα η ανάρτηση —->
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο που ανεβάζουμε, ακολουθείστε μας στο Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Pinterest  για πιο άμεση επικοινωνία.

Μην χάσετε τα παρακάτω άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Βρείτε ΕΔΩ τον ομορφότερο παγκόσμιο χάρτη για τον τοίχο σας στα ελληνικά!

Γεωγραφικά βιβλία δραστηριοτήτων από τη σελίδα Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ για μικρούς και μεγάλους. Βρείτε τα εδώ 

Διαβάστε Περισσότερα
Youtube

Οι Γεωγραφικοί στο YouTube

Προτάσεις

Ακολουθείστε μας στο Instagram