Πού να μείνω στη Βιέννη – Οι 9 καλύτερες περιοχές

Η Βιέννη είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας. Είναι μια πόλη σαν αξιοθέατο, που προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών. Το κέντρο της Βιέννης είναι μια μικρή περιοχή που είναι εύκολο να περπατήσετε. 

Οποιαδήποτε περιοχή της πόλης και τα περίχωρά της είναι ιδανικές περιοχές για διαμονή, με άνετες μετακινήσεις προς όλα τα αξιοθέατα.

Οι καλύτερες περιοχές για να μείνετε στη Βιέννη είναι το Innere Stadt (το ιστορικό κέντρο) και οι γειτονικές συνοικίες. Το Innere Stadt οριοθετείται από την Ringstrasse, μια λεωφόρο σε σχήμα δακτυλίου που την περιβάλλει.

Εκτός από την επίσκεψη στο Schonbrunn, που είναι λίγο πιο μακριά και θα πρέπει να πάρετε μέσα για να πάτε, τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα βρίσκονται σε απόσταση που μπορείτε να πάτε με τα πόδια.

Η Βιέννη έχει άφθονη και ποικίλη προσφορά ξενοδοχείων και καταλυμάτων που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις της αγοράς και οι τιμές τους χαρακτηρίζονται μέτριες. Δεν εννοούμε ότι είναι φθηνή πόλη, απλά στη διαμονή δεν είναι από τις πιο ακριβές στην Ευρώπη.

Οι καλύτερες περιοχές για να μείνετε στη Βιέννη

Η Βιέννη αποτελείται από 23 περιοχές (Bezirke). Ο αριθμός 1 αντιστοιχεί στο ιστορικό κέντρο Innere Stadt. Οι υπόλοιπες περιοχές απλώνονται κυκλικά γύρω από το κέντρο. Οι περιοχές 2 έως 9 είναι ακριβώς γύρω από το Innere Stadt.

Η καλύτερη περιοχή για διαμονή στη Βιέννη είναι ο αριθμός 1 δηλαδή το ιστορικό κέντρο. Αλλά και οι αριθμοί 2-9 είναι εξίσου ενδιαφέρουσες περιοχές και εξαιρετική επιλογή.

Προσωπικά, προτιμώ τις περιοχές 2-9 καθώς είναι πολύ κοντά στο κέντρο με τα πόδια, έχουν καλύτερες επιλογές για εστιατόρια και για ποτό και οι τιμές για διαμονή είναι καλύτερες.

Οι αγαπημένες μου περιοχές είναι αυτές που περιλαμβάνουν την 4η, 6η και 7η περιφέρεια (Wieden, Mariahilf και Neubau).

1. Innere Stadt (1η περιοχή), η καλύτερη περιοχή για διαμονή στη Βιέννη

Το Innere Stadt αντιστοιχεί στην παλιά πόλη της Βιέννης. Εκτείνεται από το κανάλι του Δούναβη μέχρι την μεγάλη λεωφόρο Ringstrasse, η οποία αντικατέστησε τα παλιά τείχη.

Είναι μια μικρή περιοχή από την οποία μπορείτε να περπατήσετε από την μια άκρη στην άλλη μέσα σε 20 λεπτά. Επίσης, έχει άψογη σύνδεση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Είναι μια εμπορική περιοχή με πολυτελή μαγαζιά που έχουν διεθνείς αλλά και τοπικές μάρκες και διάσημους δρόμους όπως o Karntnerstrasse και ο Graben.

Στην περιοχή θα βρείτε τα περισσότερα τουριστικά αξιοθέατα, όπως τον Καθεδρικό ναό του San Esteban, την Όπερα, το Παλάτι των Αψβούργων, τη Albertina, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Δημαρχείο και τα μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας.

Στην περιοχή δεν θα σας λείψουν τα εστιατόρια και τα μπαρ. Ωστόσο το κέντρο δεν είναι τόσο ζωντανό ούτε διαθέτει πολλά μαγαζιά, όσο τα κέντρα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Για αυτό στην περιοχή μένουν όσοι αναζητούν κυρίως τα αξιοθέατα.

Τα καταλύματα είναι άφθονα και ποικίλα και πιο ακριβά από ότι στις γειτονικές συνοικίες. Θα βρείτε κυρίως πολυτελή ξενοδοχεία και ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας. Η προσφορά φθηνών ξενοδοχείων και hostel είναι μικρή.

Αν θέλετε να μείνετε στο Innere Stadt και θέλετε να γλιτώσετε κάποια χρήματα, δείτε τα διαμερίσματα που προσφέρονται που συνήθως είναι πιο φθηνά.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ INNERE STADT

2. Leopoldstadt (περιοχή 2), η περιοχή στο κέντρο της Βιέννης με τις καλύτερες τιμές

Το Leopoldstadt είναι μια μεγάλη συνοικία που βρίσκεται στην άλλη πλευρά τυ Δούναβη. Είναι πιο ήσυχη περιοχή από το Innere Stadt, έχει πολλά πάρκα και εκεί βρίσκεται το περίφημο λούνα παρκ Prater.

Το μεγαλύτερο τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής είναι το πάρκο Prater. Αυτό το λούνα παρκ είναι από τα παλαιότερα στον κόσμο. Συνδυάζει σύγχρονα αξιοθέατα με άλλα από παλαιότερες εποχές.

Άλλο αξιοθέατο είναι ο Πύργος του Δούναβη, ένας πύργος τηλεπικοινωνιών ύψους 252 μέτρων. Διαθέτει παρατηρητήριο, ανοιχτό προς το κοινό και μοναδική θέα με περιστρεφόμενο εστιατόριο στην κορυφή του.

Γενικά η περιοχή αυτή έχει καλή σύνδεση με το μετρό και χρειάζονται μόνο 10 λεπτά περπάτημα για να φτάσετε στον Καθεδρικό Ναό, διασχίζοντας μια γέφυρα.

Επίσης, θετικό είναι ότι το λεωφορείο του αεροδρομίου περνά από την Morzinplatz που βρίσκεται στην όχθη του καναλιού στην πλευρά του Innere Stadt.

H διαμονή είναι φθηνότερη από ότι στο κέντρο της πόλης. Είναι μια εεξαιρετική επιλογή για διαμονή, αρκεί να μείνετε στις περιοχές κοντά στο κανάλι που συνορεύουν με το ιστορικό κέντρο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ LEOPOLDSTADT

3. Landstrasse (3η περιοχή), φθηνή περιοχή για διαμονή

Το Landstrasse βρίσκεται νοτιοανατολικά του ιστορικού κέντρου. Είναι μια ήσυχη γειτονιά και χαρακτηρίζεται από την κομψότητα της αρχιτεκτονικής των κτιρίων. Είναι εξοπλισμένη με καφετέριες, εστιατόρια, καταστήματα και εμπορικά κέντρα.

Η περιοχή διαθέτει τουριστικά μερικά αξιοθέατα όπως, το παλάτι Belvedere, το παλάτι Schwarzenberg, το Hundertwasserhaus, με την ασυνήθιστη αρχιτεκτονική του, και το Konzerthaus, καθώς και αυτό που είναι γνωστό ως διπλωματική συνοικία , μια μικρή περιοχή που στεγάζει πολλές πρεσβείες.

Το Landstrasse είναι πολύ καλά συνδεδεμένο, καθώς από την μια έχει τον σιδηροδρομικό σταθμό Wien Mitte και στην άλλη τον σταθμό Wien Hauptbahnhof. Επίσης, στην περιοχή αυτή θα βρείτε πιο εύκολα φθηνά καταλύματα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ LANDSTRASSE

4. Wieden (4η περιοχή), μια από τις αγαπημένες μου περιοχές στη Βιέννη

Το Wieden , μαζί με το Mariahilf και το Neubau, είναι ένα από τα αγαπημένα μου μέρη για διαμονή στη Βιέννη. Βρίσκεται πολύ κοντά στα σπουδαία αξιοθέατα της πόλης όπως στην Όπερα, τη Συνοικία των Μουσείων και το Χόφμπουργκ.

Αν και είναι μια από τις μικρότερες συνοικίες της Βιέννης, έχει έντονη και μοντέρνα ζωή. Επίσης, μπορείτε να πάτε παντού με τα πόδια, τόσο στα αξιοθέατα όσο και στα νυχτερινά μαγαζιά.

Μερικά από τα αξιοθέατα της περιοχής είναι η εκκλησία του San Carlos Borromeo, το Ιστορικό Μουσείο της Πόλης της Βιέννης και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο. Επίσης στα σύνορα με τη Landstrasse, ο Sudbahnhof, υπάρχει ένας από τους δύο σημαντικότερους σιδηροδρομικούς σταθμούς της αυστριακής πρωτεύουσας.

Στην περιοχή θα βρείτε ποικιλία και ποσότητα στην προσφορά καταλυμάτων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ WIEDEN

5. Margareten (περιοχή 5), μερικά φθηνά διαμερίσματα προς ενοικίαση

Αυτή είναι μια πολύ κατοικημένη περιοχή που βρίσκεται νοτιοδυτικά του Wieden, που δεν συνορεύει με την παλιά πόλη. Βέβαια βρίσκεται σε σχετικά μικρή απόσταση από το Innere Stadt.

Το μοναδικό αξιοθέατο της περιοχής είναι τα σπίτια που έμεναν ο Franz Schubert και ο Christoph Gluck.

Η περιοχή αυτή έχει καλύτερες επιλογές, καθώς διαθέτει πολλά διαμερίσματα σε ανταγωνιστικές τιμές. Υπάρχουν εννοείται και ξενοδοχεία σε ενδιαφέρουσες τιμές. Αξίζει να εγκταλείψετε το κέντρο για να πληρώσετε λιγότερα για τη διαμονή.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ MARGARETEN

6. Mariahilf (περιοχή 6), μια περιοχή με καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ

Το Mariahilf βρίσκεται δίπλα στο Wieden και είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις καλύτερες περιοχές για να μείνετε στη Βιέννη. Παρόλο που αποτελούν δυο διαφορετικές συνοικίες για μένα αποτελούν την ίδια περιοχή.

Είναι πολύ κεντρική περιοχή και είναι ακριβώς απέναντι από τη Ringstrasse μπροστά από την Όπερα. Έχει πολύ έντονη ζωή και διαθέτει μεγάλο αριθμό εστιατορίων, μπαρ και καταστημάτων.

Από τη μια υπάρχει η Mariahilferstrasse , ένας από τους πιο εμπορικούς δρόμους της Βιέννης και από την άλλη η Naschmarkt , μια υπαίθρια αγορά με πολλούς πάγκους και εστιατόρια.

Ένα αξιοσημείωτο αξιοθέατο στη γειτονιά αυτή είναι το τεράστιο ενυδρείο Haus des Meeres, το οποίο φιλοξενεί περισσότερα από 10.000 υδρόβια πλάσματα και στεγάζεται σε έναν παλιό αντιαεροπορικό πύργο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ MARIAHILF

7. Neubau (7η περιοχή), πού να μείνετε στη Βιέννη για να βγείτε για ποτό

Το Neabau είναι μια από τις πιο κοσμοπολίτικες περιοχές της Βιέννης. Βρίσκεται «πίσω» από τη συνοικία των μουσείων, και χαρακτηρίζεται από έντονη πολιτιστική ζωή και νεανική ατμόσφαιρα.

Το Museumsquartier είναι μια περιοχή 90.000 τετραγωνικών μέτρων που στεγάζει περίπου 60 πολιτιστικά ιδρύματα. Περιλαμβάνει το Μουσείο Leopold, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (Mumok) και το Kunsthalle Wien, που ειδικεύεται στη σύγχρονη τέχνη.

Εκτός από το πόσο κοντά βρίσκεται στο κέντρο, είναι ένα πολύ καλό μέρος για να μείνετε στη Βιέννη, καθώς η διαμονή εκεί είναι φθηνότερη και είναι μια από τις καλύτερες περιοχές για να βγείτε για δείπνο και ποτό.

Η Βιέννη, όπως σε κάθε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, έχει τη δόση της νυχτερινής ζωής. Ωστόσο, μην περιμένετε μια νύχτα όπως η Μαδρίτη ή το Βερολίνο. Η Βιέννη είναι πολύ πιο ήρεμη.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ NEUBAU

8. Josefstadt (8ο διαμέρισμα), μια καλή τοποθεσία για διαμονή

Το Josefstadt είναι μια μικρή συνοικία ανάμεσα στις συνοικίες Neubau και Alsergrund. Είναι μια ήσυχη κατοικημένη περιοχή και βρίσκεται πίσω από το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο και το Πανεπιστήμιο.

Στην περιοχή θα βρείτε καφετέριες και εστιατόρια όπου συχνάζουν φοιτητές και αξιωματούχοι. Έχει μερικά δικά της αξιοθέατα, αλλά όχι τόσο σημαντικά. Βέβαια τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα της Βιέννηες βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Μερικά ενδιαφέροντα μέρη είναι ο ναός της Maria Treu, το Volkskundemuseum (Αυστριακό Μουσείο Λαϊκής Ζωής και Λαϊκής Τέχνης) και το Theatre in der Josefstadt , το παλαιότερο θέατρο της πόλης.

Είναι μια πολύ καλή τοποθεσία για διαμονή και περπατώντας σε λίγα λεπτά θα φτάσετε στο κέντρο του Innere Stadt.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ JOSEFSTADT

9. Alsergrund (περιοχή 9), η φοιτητική συνοικία

Γνωστή και ως Ακαδημαϊκή Συνοικία, το Alsergrund είναι η φοιτητική γειτονιά της Βιέννης. Εκεί βρίσκεται το Πανεπιστήμιο της Βιέννης αλλά και πολλά νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

Δεν έχει τόση γοητεία όσο άλλες συνοικίες κοντά στο κέντρο αλλά αξίζει να ρίξετε μια ματιά, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στο Innere Stadt.

Μερικά από τα αξιοθέατα της περιοχής είναι το Παλάτι του Λιχτενσάιν το οποίο στεγάζει το Ομοσπονδιακό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και το Μουσείο Φρόιντ.

Δεν υπάρχει μεγάλη προσφορά καταλυμάτων, αλλά σίγουρα οι τιμές είναι πιο χαμηλές συγκριτικά με αυτές του κέντρου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ALSERGRUND

Μαρία Καραμιχάλη
Μαρία Καραμιχάλη
Είμαι η Μαρία και όνειρο μου είναι να κάνω τον γύρο του κόσμου με ένα βαν! Επειδή ακόμα αργεί να γίνει πραγματικότητα, γράφω στους γεωγραφικούς για τις εμπειρίες μου από τα ταξίδια που έχω κάνει μέχρι τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

* Ορισμένοι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση οδηγούν σε συνεργαζόμενες σελίδες. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω αυτών, μπορεί να κερδίσω μια μικρή προμήθεια — η οποία ΔΕΝ σας επιβαρύνει σε κάτι! Με αυτόν τον τρόπο το geografikoi.gr συντηρείται και μπορώ και παρέχω το περιεχόμενο του δωρεάν.