Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Διαμονή στο Κάουνας – Οι καλύτερες περιοχές για να μείνεις

Το Κάουνας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Λιθουανία. Είναι ιδανική επιλογή για ολιγοήμερες διακοπές, καθώς είναι εύκολη και μικρή πόλη αλλά ταυτόχρονα μαγευτική.
Διαμονή στο Κάουνας- Οι καλύτερες περιοχές για να μείνεις

Το Κάουνας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας και βρίσκεται στην συμβολή του Νέμουνας και του Νέρις που είναι τα δύο μεγαλύτερα και σημαντικότερα ποτάμια της χώρας.  Οι δύο πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του είναι η Παλιά Πόλη και το Κέντρο. Μεταξύ τους η απόσταση είναι πολύ μικρή και μπορεί να γίνει είτε με περπάτημα είτε με λεωφορεία.

Η συγκοινωνία στο Κάουνας είναι εύκολη, με συχνά δρομολόγια και με μικρές αποκλείσεις στην ώρα. Μπορείτε να βγάλετε εισιτήρια και μέσα στο λεωφορείο από τον οδηγό. Κοστίζει μόλις 1€ αλλά χρειάζεται να έχετε μετρητά.

Αν ο καιρός είναι ευνοϊκός οι βόλτες στα σοκάκια της πόλης επιβάλλονται. Έχει πολλά μαγαζάκια κατά μήκος των κεντρικών δρόμων αλλά και κάποια πιο μικρά στους τριγύρω δρόμους. Μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας σε κάποιο από αυτά αλλά και να δοκιμάσετε διαφορετικές κουζίνες.

Οι περιοχές που μπορείτε να μείνετε είναι είτε στο Κέντρο είτε στην Παλιά Πόλη ή και σε περιοχές λίγο πιο έξω. Ανάλογα με τα ενδιαφέροντα σας επιλέξτε την ιδανική επιλογή για εσάς.

1. Κέντρο του Κάουνας

Ο ναός του Αρχάγγελου Μιχαήλ υπό κατασκευή
Ο ναός του Αρχάγγελου Μιχαήλ υπό κατασκευή

Στο Κέντρο του Κάουνας θα συναντήσετε περισσότερο κόσμο, είτε ντόπιους είτε τουρίστες. Εκεί βρίσκεται και ο κεντρικός σταθμός των τρένων και των λεωφορείων όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μετακινηθείτε στις τριγύρω περιοχές.

Έχει πολλές επιλογές για δραστηριότητες και αξιοθέατα που μπορείτε να πάτε σε αυτά με τα πόδια. Η απόσταση από την Παλιά Πόλη είναι μόλις 20 λεπτά και το γνωστό γήπεδο του μπάσκετ Ζαλγκίρις στον Κάουνας είναι επίσης 20 λεπτά.

Στην πλατεία υπάρχει η εντυπωσιακή εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ η οποία χρονολογείται περίπου στο 1890. Από αυτό το σημείο ξεκινάει και η φημισμένη Λεωφόρος της Ελευθερίας (Laisvės alėja). Ο δρόμος αυτός είναι περίπου 2χλμ. και είναι πεζοδρομημένος και γεμάτος αριστερά και δεξιά με καταστήματα εστίασης και εμπορικά.

Φυσικά στο Κέντρο υπάρχουν πολλά Μουσεία και Εκθέσεις που μπορείτε να επισκεφτείτε, με το πιο γνωστό να είναι το Μουσείο του Διαβόλου.

Πού να μείνω στο Κέντρο του Κάουνας

2. Παλιά Πόλη

Το Κάστρο στην Παλιά Πόλη
Το Κάστρο στην Παλιά Πόλη

Η δεύτερη επιλογή για διαμονή είναι η Παλιά Πόλη. Αν και δεν απέχει πολύ από το κέντρο χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα από τα γραφικά κτίρια που έχει και τα πλακόστρωτα δρομάκια που έχουν όλη μέρα κόσμο.

Στην πλατείας της Παλιάς Πόλης θα βρείτε το δημαρχείο του Κάουνας, ένα πανέμορφο λευκό κτίριο που έχει ύψος 53 μέτρα και χρονολογείται κάπου τον 16ο αιώνα. 

Λίγα μέτρα από εκεί θα συναντήσετε το φημισμένο Κάστρο του Κάουνας και ακριβώς δίπλα θα δείτε ένα πανέμορφο πάρκο το οποίο έχει και πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις και παιχνίδια για παιδιά.

Στην Παλιά Πόλη ο πιο γνωστός πεζόδρομος είναι ο Vilniaus, ο οποίος έχει τα περισσότερα μαγαζιά για φαγητό και ποτό. Είναι η συνέχεια της Λεωφόρου Ελευθερίας και συνδέεται με το Κέντρο του Κάουνας.

Πού να μείνω στην Παλιά Πόλη

3. Περιοχές γύρω από το Κέντρο του Κάουνας

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία για να μείνεις στο Κάουνας

Για την περίπτωση που επιθυμείτε πιο οικονομική διαμονή μπορείτε να επιλέξετε να μείνετε λίγο πιο έξω από το κέντρο όπου υπάρχουν αρκετές επιλογές που μπορούν να σας ικανοποιήσουν. 

Σε αυτή την περίπτωση θα μπορέσετε να απολαύσετε την φύση που έχει η Λιθουανία σαν χώρα και την ηρεμία της επαρχίας. Αν οι αποστάσεις δεν είναι πρόβλημα για εσάς τότε αυτές οι επιλογές είναι για εσάς.

Οι επιλογές παρακάτω είναι σε σημεία όπου η συγκοινωνία για το κέντρο είναι κοντά και οι αποστάσεις καλύπτονται εύκολα με συγκοινωνία, κυρίως λεωφορεία, αλλά και με ταξί που οι τιμές είναι ανάλογες με της Ελλάδας. 

Πού να μείνω εκτός κέντρου στο Κάουνας

Όποια περιοχή και να επιλέξετε σίγουρα θα σας ικανοποιήσει έχοντας πάντα τη δυνατότητα να περιηγηθείτε εύκολα και στο υπόλοιπο κομμάτι της πόλης.

Δείτε ακόμαΤαξίδι στο Κάουνας- Τί να κάνεις και τί να δεις

Picture of Δέσποινα Μαυρογέννη
Δέσποινα Μαυρογέννη
Θέλω να γυρίσω τον κόσμο όλο, αλλά όχι πιεσμένα σε 80 μέρες σαν κάτι άλλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

* Ορισμένοι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση οδηγούν σε συνεργαζόμενες σελίδες. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω αυτών, μπορεί να κερδίσω μια μικρή προμήθεια — η οποία ΔΕΝ σας επιβαρύνει σε κάτι! Με αυτόν τον τρόπο το geografikoi.gr συντηρείται και μπορώ και παρέχω το περιεχόμενο του δωρεάν.