Ολόκληρη 139χρονη κατοικία "μετακόμισε" 7 τετράγωνα στο Σαν Φρανσίσκο

Βικτωριανή κατοικία στο Σαν Φρανσίσκο

Η μετακόμιση σε ένα καινούριο σπίτι είναι μια διαδικασία συνήθως αρκετά επίπονη ειδικά όταν πρόκειται να μεταφέρεις έπιπλα, αν έχεις πράγματα αχρείαστα και θα πρέπει να αποφασίσεις αν ήρθε η ώρα να τα εγκαταλείψεις, ενώ τέλος το καθάρισμα δυο χώρων (παλιό και καινούριο σπίτι) εμένα προσωπικά μου ακούγεται βουνό. Απ’ την άλλη είναι σίγουρα μια ευκαιρία για νέα αρχή.

Το ιδανικότερο σε ορισμένες περιπτώσεις θα ήταν αντί να μετακομίσει κάποιος σε νέο σπίτι, να μετακομίσει το ίδιο του το σπίτι σε νέα περιοχή. Ακούγεται τρελό; Ε λοιπόν μ’ ένα διώροφο κτίριο στο Σαν Φρανσίσκο έγινε ακριβώς αυτό, μετακινήθηκε ολόκληρα τετράγωνα σε μια νέα διεύθυνση. Τι δεν καταλαβαίνετε; Το σπίτι σηκώθηκε, τοποθετήθηκαν τροχοί στην βάση του και οδηγήθηκε στη νέα περιοχή.

Το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια φιλοξενεί εξαιρετική αρχιτεκτονική – όχι μόνο κομψά μοντέρνα σπίτια, αλλά και vintage, βικτοριανά σπίτια. Ένα τέτοιο σπίτι, η οικία των Englander ήταν αυτή που τοποθετήθηκε σε μια βάση και ρυμουλκήθηκε 7 ολόκληρα τετράγωνα μακριά στη νέα της πλέον διεύθυνση.

Η μετακόμιση δεν ήταν παιχνιδάκι, μιας και το όλο εγχείρημα κόστισε περίπου 400,000$. Επιπροσθέτως, έπρεπε να αφαιρεθούν τα φώτα του δρόμου και τα παρκόμετρα όλης της διαδρομής, ενώ χρειάστηκαν 15 διαφορετικές αδειοδοτήσεις για να γίνει όλο αυτό πραγματικότητα.

Αν και η διαδικασία ξεκίνησε στις 6:15 το πρωί, περισσότεροι από 600 θεατές εμφανίστηκαν για να δουν το σόου. Δεν θυμάμαι ξανά μετακόμιση να είχε τόσο απήχηση στον κόσμο.

Ο μεσίτης ακινήτων και επενδυτής Tim Brown αγόρασε το σπίτι για 2,6 εκατομμύρια δολάρια το 2013 και η σκέψη για τη μεταφορά του κτιρίου είχε μπει στο μυαλό του εδώ και καιρό. Στη νέα διεύθυνση πια, ο Brown σκέπτεται να μετατρέψει την οικία σε επτά διαφορετικά διαμερίσματα. Στο άδειο οικόπεδο που άφησε πίσω, υπάρχουν σχέδια για να κατασκευαστεί μια πολυκατοικία 48 διαμερισμάτων.

Περιττό να πω, η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου, τα αστεία και τα memes για μετακομίσεις έδιναν και έπαιρναν, ενώ το θέμα έγινε viral και στα social media και το Reddit.

Πηγές φωτογραφιών: AP Photo / Noah Berger, The Sun

Κάντε μια κοινοποίηση αν σας φάνηκε ενδιαφέρουσα η ανάρτηση —->
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο που ανεβάζουμε, ακολουθείστε μας στο Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Pinterest  για πιο άμεση επικοινωνία.

Μην χάσετε τα παρακάτω άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ακολουθείστε μας στο Instagram