Χάρτης: Πόσα λίτρα μπίρας καταναλώνουν οι Ευρωπαίοι ετησίως

Χάρτης: Πόσα λίτρα μπίρας καταναλώνουν οι Ευρωπαίοι ετησίως

Ο μεγαλύτερος καταναλωτής μπίρας στην Ευρώπη δεν μας ξαφνιάζει σε καμία περίπτωση. Είναι η Τσεχία με 135 λίτρα μπίρας. Στον χάρτη παρατηρούμε κι ένα πολύ ενδιαφέρον γεωγραφικό μοτίβο. Η Κεντρική Ευρώπη είναι σαφώς ο μεγαλύτερος καταναλωτής μπίρας. 

Η Τσεχία, η Αυστρία, η Πολωνία και η Γερμανία, δεν είναι μόνο οι μεγαλύτεροι καταναλωτές μπίρας στην Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Ρουμανία που έπεται είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής μπίρας εκτός της Κεντρικής Ευρώπης. Ομοίως η Ρουμανία δεν είναι μόνο το νούμερο 5 στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως.

Ετήσια κατά κεφαλήν κατανάλωση μπίρας σε λίτρα με 5% αλκοόλ Δεδομένα: ΠΟΥ 2019
Ετήσια κατά κεφαλήν κατανάλωση μπίρας σε λίτρα με 5% αλκοόλ Δεδομένα: ΠΟΥ 2019

Στον αντίποδα, η Τουρκία έχει μακράν τη χαμηλότερη κατανάλωση μπίρας στην Ευρώπη. Το ίδιο ισχύει και για άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης με την Ελλάδα να βρίσκεται στην 5η θέση από το τέλος. 

Ντρέπομαι για λογαριασμό μας.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Αν είστε απ’ αυτούς που σας γοήτευαν οι γεωγραφικοί πονοκέφαλοι, είτε από εκείνους που δεν εκτίμησαν τη Γεωγραφία ποτέ όσο της άξιζε, τότε θα λατρέψετε το βιβλίο Γεωγραφία για εντελώς Αγεωγραφήτους. Θα το βρείτε  εδώ!

Ο ΠΟΥ υπολογίζει την κατανάλωση μπίρας σε λίτρα καθαρού αλκοόλ. Για αυτόν στον χάρτη, χρησιμοποιήσαμε αυτούς τους αριθμούς και τους μετατρέψαμε σε λίτρα μπίρας. Καθώς δεν συγκρίνουμε διαφορετικούς τύπους αλκοόλης, η ποσότητα σε λίτρα καθαρού αλκοόλ είναι λιγότερο σημαντική. Σε αυτόν τον χάρτη υποθέσαμε ότι όλες οι μπίρες έχουν 5% αλκοόλ, μιας και η πλειονότητα των πιο εμπορικών μπιρών έχουν περίπου τόσο.

Ο χάρτης σχεδιάστηκε από τους γεωγραφικούς στο mapchart.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ