Τα σκαλοπάτια “ουράνιο τόξο” του Περού (+ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Τα σκαλοπάτια "ουράνιο τόξο" του Περού (+ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Το project “Fabrics” είναι μια έμπνευση του 37χρόνου street καλλιτέχνη Xomatok στην Alisos de Amauta, στην Λίμα του Περού στα πλαίσια του Cultura para Lima. Το εγχείρημα βγήκε εις πέρας με τη βοήθεια των κατοίκων της γειτονιάς σε διάρκεια 2 μηνών. Είναι εμπνευσμένο από τα μοτίβα των Llicllas (πανωφόρια για τους ώμους) και των κουβερτών των Άνδεων.

Ο Xomatok, ένας καλλιτέχνης με καταγωγή από την πρωτεύουσα του Περού, ασχολείται με την τέχνη του δρόμου από το 2007. Η μεταμοντέρνα του αισθητική διερευνά την παρέμβαση του χρώματος και τις επιδράσεις του στην εικαστική γλώσσα.

Το έργο του βασίζεται στο σχεδιασμό και την αλλαγή του χώρου, με έμφαση στην εκδήλωση του χρώματος και τη σχέση του με την ανθρώπινη εμπειρία.

Η street art προσφέρει μια αίσθηση ελευθερίας τόσο για τον ίδιο, ως καλλιτέχνη όσο και για τον παρατηρητή: δημιουργώντας έναν διάλογο μεταξύ της τέχνης, του καλλιτέχνη και των θεατών της – είναι σαν να μην υπάρχει η τέχνη χωρίς το κοινό της.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Αν είστε απ’ αυτούς που σας γοήτευαν οι γεωγραφικοί πονοκέφαλοι, είτε από εκείνους που δεν εκτίμησαν τη Γεωγραφία ποτέ όσο της άξιζε, τότε θα λατρέψετε το βιβλίο Γεωγραφία για εντελώς Αγεωγραφήτους. Θα το βρείτε  εδώ!

Αλλά αρκετά με τα λόγια, ας δούμε 12 φωτογραφίες από το πρότζεκτ τραβηγμένες από τους @jeremayaf και @fuegoenel.23.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Σε έρευνα των γεωγραφικών, το 97% απάντησε ότι η παρουσία μιας υδρόγειου σφαίρας στο σπίτι βοηθάει στην καλύτερη αντίληψη του κόσμου. Τις καλύτερες υδρόγειες σφαίρες θα τις βρείτε εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ