Πως γιορτάζονται τα Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο

Πως άραγε γιορτάζει ο υπόλοιπος κόσμος τα Χριστούγεννα; Ανταλλάζουν δώρα και πότε; Πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη; Τι τρώνε; Έχουν παραδόσεις που δεν έχουμε ακούσει ποτέ; Αυτά τα καυτά ερωτήματα καλούμαστε να απαντήσουμε εδώ. Μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου θα προστίθενται και νέες χώρες. Ξεκινάμε με την Ιαπωνία και την Κίνα.

Χριστούγεννα στην Κίνα

Τα Χριστούγεννα στην Κίνα δεν είναι αργία, έτσι ο κόσμος δεν μπορεί να χαρεί ολόκληρη την ημέρα αλλά υπάρχουν έθιμα όπως το να τρως ένα μήλο. Πιστεύεται ότι έτσι θα έχουν ειρήνη την ερχόμενη χρονιά.

Ο Άγιος Βασίλης στην Κίνα είναι γνωστός ως Sheng Dan Lao Ren που σημαίνει ο γέρος των Χριστουγέννων. Μόνο το 1% του πληθυσμού είναι Χριστιανοί και τα Χριστούγεννα γιορτάζονται μόνο στις μεγάλες πόλεις.

Πολύ λίγοι Κινέζοι έχουν επίσης χριστουγεννιάτικο δέντρο, συνήθως φτιαγμένο από πλαστικό και διακοσμημένο με χάρτινα φαναράκια. Θα τα βρείτε επίσης στα εμπορικά μολ οπού ακούς και το πιο διάσημο κινέζικο χριστουγεννιάτικο τραγούδι, το Jingle Bells να παίζει στο μπακγκράουντ.

Οι Κινέζοι δίνουν μήλα ο ένας στον άλλον καθώς στα κινέζικα η παραμονή των Χριστουγέννων ονομάζεται Ping’an Ye που σημαίνει ειρηνικός ή ήσυχος. Το μήλο στα κινέζικα είναι pingguo και αν και σημαίνει μήλο προφανώς ακούγεται σαν το αγγλικό peace όταν προφέρεται.

Για τους νέους τα Χριστούγεννα είναι μια χαρούμενη περίσταση και καλή ευκαιρία να βρεθούν μεταξύ τους χωρίς να υπάρχει μια θρησκευτική σύνδεση, σε σπίτια, στα MC Donalds, σε karaoke καφέ ή σε κάποιο μπαρ ή εστιατόριο. Επίσης μερικοί το βλέπουν και λίγο πιο ρομαντικά, και ανταλλάσσουν δώρα ή βγαίνουν ραντεβουδάκια.

Χριστούγεννα στην Ιαπωνία

Τα Χριστούγεννα στην Ιαπωνία είναι φερμένα από την Ευρώπη και γιορτάζονται κυρίως γιατί πρόκειται για μια εξαιρετική εμπορική ευκαιρία για τα brands και τους προμηθευτές.

Ένα τυπικό χριστουγεννιάτικο γλυκό στην Ιαπωνία είναι ένα παντεσπάνι με λευκή κρέμα με κομμένες φράουλες στο εσωτερικό του. Καταναλώνεται μετά το βραδινό την παραμονή των Χριστουγέννων.

Τα KFC είναι το κατάλληλο γεύμα για να γιορτάσεις τα Χριστούγεννα. Πως οι Αμερικάνοι τρώνε γαλοπούλα στις Ευχαριστίες και οι Δυτικοευρωπαίοι σοκολατένια αυγά το Πάσχα; Κάπως έτσι.

Αυτοί που βρίσκονται σε σχέση το βρίσκουν σαν μια καλή ευκαιρία για ένα ρομαντικό ραντεβού και επισκέπτονται μέρη με ατμοσφαιρικό φωτισμό και λένε τα Σ’ αγαπώ/Μ’ αγαπάς τους.

Δώρα τα Χριστούγεννα ανταλλάσσουν οι γονείς με τα παιδιά τους αλλά και τα ζευγάρια. Συνήθως τα μικρά παιδιά παίρνουν δώρα από τον Άγιο Βασίλη μέχρι να ανακαλύψουν ότι πρόκειται για μύθο. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ