Πρόταση γάμου με παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες

GPS Art - Marry me

Η μεγαλειώδης πρόταση γάμου ενός Ιάπωνα από το Τόκυο, απαιτούσε έξι μήνες ταξιδιού, Google Earth, GPS και μπόλικη αφοσίωση. Μαζί με την πρόταση που έκανε είχε δώρο κι ένα παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για το μεγαλύτερο σχέδιο GPS στην ιστορία.

Η απίστευτη ιστορία του Yasushi “Yassan” Takahashi μοίρασε ενθουσιασμό σε όλο τον κόσμο. Από το 2008 ακόμα, ο Γιασσάν γνώριζε ότι η Νατσούκι ήταν η γυναίκα της ζωής του, το perfect match που λέμε! Έκανε ατόφια τέχνη χρησιμοποιώντας την τεχνολογία GPS, και το λογισμικό του Google Earth και Street View για πάνω από 10 χρόνια και έτσι αποφάσισε να τα εφαρμόσει και στην πρόταση γάμου του!

GPS ART από Ιαπωνία
Ο Γιασσάν και η Νατσούκι

Ψάχνοντας λίγο τι εστί GPS Art, πρόκειται για τέχνη δημιουργίας ψηφιακού σχεδίου μεγάλης κλίμακας ταξιδεύοντας με μια συσκευή GPS σε μια προκαθορισμένη διαδρομή. Όταν η διαδρομή μεταφορτώνεται σε ένα εργαλείο χαρτογράφησης όπως το Google Earth, δημιουργείται ένα σχέδιο!

Ο τσαχπίνης Γιασσάν σχεδίασε λοιπόν ένα τεράστιο Marry Me που αποτυπώθηκε στον χάρτη της Ιαπωνίας!

Σας φαίνεται εύκολο; Για να το πετύχει εγκατέλειψε την δουλειά του, σχεδίασε ένα ταξίδι από το νησί του Χοκάιντο προς τις ακτές της Καγκοσίμα και μέσα σε έξι μήνες κάλυψε απόσταση πάνω από 7000 χλμ! Ολοκλήρωσε το σχέδιο με μια καρδιά τρυπημένη με ένα βέλος.

Η Νατσούκι πάντως το καλοδέχτηκε και είπε το πολυπόθητο ναι!

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Σε έρευνα των γεωγραφικών, το 97% απάντησε ότι η παρουσία μιας υδρόγειου σφαίρας στο σπίτι βοηθάει στην καλύτερη αντίληψη του κόσμου. Τις καλύτερες υδρόγειες σφαίρες θα τις βρείτε εδώ.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Αν εκτιμάτε την προσπάθεια που γίνεται εδώ στους γεωγραφικούς και θέλετε να με κερνάτε ένα καφεδάκι τον μήνα μέσω του Patreon θα με βοηθούσε να μένω ξύπνιος περισσότερες ώρες και να ανεβάζω περισσότερες γεωγραφικές πληροφορίες. Κάνετε εγγραφή από εδώ!

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Βρέθηκε το καλύτερο Κουίζ Γεωγραφίας! Καλείσαι να αποδείξεις τις γνώσεις σου στη Γεωγραφία μέσα από έξι συναρπαστικά mini-games του zoo.gr. Ελάτε να παίξουμε μαζί. Θα το βρείτε και για android και για apple.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ