Η σιδηροδρομική αγορά της Maeklong στην Ταϊλάνδη

Η σιδηροδρομική αγορά της Maeklong

Με μια γρήγορη ματιά όλες οι υπαίθριες αγορές στην Ταϊλάνδη φαίνονται πάνω κάτω οι ίδιες. Όλες εκτός από μια! Μιλάμε φυσικά για την “σιδηροδρομική αγορά” της Maeklong (Maeklong Rail Market) στην περιοχή Mueng της επαρχίας Samut Songkhram. Γιατί; Επειδή απλούστατα ένα τρένο περνάει από την κεντρική στενή οδό που οι πωλητές έχουν στήσει τους πάγκους τους. Aρκετές φορές την ημέρα, ακριβώς στη μέση της οδού και τρομακτικά κοντά! Τόσο κοντά που νομίζετε πως το τρένο θα σας αγγίξει!

Τι θα βρείτε στην αγορά της Maeklong;
Αυτή η αγορά διαθέτει όλα όσα γνωρίζουμε και αγαπάμε στις αγορές της Ταϊλάνδης. Οι πάγκοι της περιλαμβάνουν φρούτα, λαχανικά, κρέατα, θαλασσινά καθώς και γλυκά σνακ, ρούχα και λουλούδια.

Photo Credit: wanderintwo.com

Ένα μικρό προειδοποιητικό κουδούνι χτυπάει από το σύστημα ηχείων της αγοράς λίγα λεπτά πριν φτάσει το τρένο. Οι πωλητές μαζεύουν γρήγορα τις ειδικά σχεδιασμένες τέντες τους και μετατοπίζουν τα καλάθια με τα προϊόντα ώστε να μην τεμαχιστούν από το τρένο. Μερικές φορές μάλιστα η διαδικασία αυτή ξεκινάει ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν. Μόλις περάσει το τρένο, οι τέντες θα ξανανοιχθούν και τα αγαθά θα τοποθετηθούν στην αρχική τους θέση. Γι’ αυτό το λόγο η αγορά ονομάζεται από τους ντόπιους και Talat Rom Hoop (ตลาด ร่ม หุบ) που μεταφράζεται σε “Ομπρέλα κλεισίματος”.

Photo Credit: tielandtothailand.com/

Οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ημέρας κι αν περάσεις δεν θα καταλάβεις τι το ιδιαίτερο συμβαίνει σ’ αυτή την αγορά και έχει τόσο κόσμο. Με το πέρασμα του χρόνου η αγορά γίνεται όλο και πιο δημοφιλής προορισμός με αποτέλεσμα να πληθαίνουν και οι εκδρομές από την Μπανγκόκ, πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης.

Photo Credit: tielandtothailand.com/

Η σιδηροδρομική αγορά Maeklong υπάρχει από το 1905 και ξεκίνησε ως μια ιδιωτική γραμμή τρένων με κύριο σκοπό να μεταφέρει προϊόντα. Η αλιεία από τότε ήταν η κύρια πηγή εισοδήματος των κατοίκων της περιοχής και μέσω της αγοράς βρήκαν τρόπο να διαθέτουν τα προϊόντα τους. Με τον σιδηρόδρομο μπορούσαν πλέον να μεταφέρουν τα εμπορεύματα τους από τις ακτές της Maeklong, στην πρωτεύουσα της χώρας και στις υπόλοιπες επαρχίες.

Η σιδηροδρομική γραμμή της Maeklong είναι ο πλέον  διάσημος σιδηρόδρομος της Ταϊλανδής και συγκαταλέγεται, από πολλούς travel bloggers, στους 10 πιο επικίνδυνους του κόσμου. Η αγορά μάλιστα αποκαλείται συχνά και Siang Tai, που σημαίνει κίνδυνος ζωής.

Κάντε μια κοινοποίηση αν σας φάνηκε ενδιαφέρουσα η ανάρτηση —->
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο που ανεβάζουμε, ακολουθείστε μας στο Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Pinterest  για πιο άμεση επικοινωνία.

Μην χάσετε τα παρακάτω άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ακολουθείστε μας στο Instagram