Τα ταξίδια του Νίκου Καββαδία (χάρτης)

Τα ταξίδια του Νίκου Καββαδία

Ο Νίκος Καββαδίας είναι ο αγαπημένος ποιητής των απανταχού ταξιδευτών. Μέσα από τα ποιήματα του έχουμε νοητά μεταφερθεί σε όλες τις γωνιές του κόσμου!

Κάτι τέτοιο πρέπει να ένιωσε και ο blogger Civil και αποφάσισε να φτιάξει ένα διαδραστικό χάρτη στο google maps με όλους τους τόπους που αναφέρει στα ποιήματα του ο Νίκος Καββαδίας, με την βοήθεια του βιβλίου του Γιώργου Τράπαλη, “Γλωσσάρι στο έργο του Νίκου Καββαδία(Εκδόσεις ΑΓΡΑ)

Πατήστε πάνω στις πινέζες του χάρτη και θα εμφανιστεί η στροφή ή ο στίχος του ποιήματος (ή των ποιημάτων) στα οποίο αναφέρεται αυτός ο τόπος καθώς και ο τίτλος του ποιήματος.

Βαβυλώνα


Πούθ’ έρχεσαι; Απ’ τη Βαβυλώνα.
Πού πας; Στο μάτι του κυκλώνα.
Ποιαν αγαπάς; Κάποια τσιγγάνα.
Πώς τη λένε; Φάτα Μοργκάνα.

Φάτα Μοργκάνα, Νίκος Καββαδίας

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Σε έρευνα των γεωγραφικών, το 97% απάντησε ότι η παρουσία μιας υδρόγειου σφαίρας στο σπίτι βοηθάει στην καλύτερη αντίληψη του κόσμου. Τις καλύτερες υδρόγειες σφαίρες θα τις βρείτε εδώ.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Αν εκτιμάτε την προσπάθεια που γίνεται εδώ στους γεωγραφικούς και θέλετε να με κερνάτε ένα καφεδάκι τον μήνα μέσω του Patreon θα με βοηθούσε να μένω ξύπνιος περισσότερες ώρες και να ανεβάζω περισσότερες γεωγραφικές πληροφορίες. Κάνετε εγγραφή από εδώ!

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ