Γουίτιερ, η πόλη της Αλάσκας όπου σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της ζουν σε ένα 14όροφο κτίριο

Γουίτιερ, η πόλη της Αλάσκας όπου σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της ζουν σε ένα 14όροφο κτίριο

Το Γουίτιερ (Whittier) στην Αλάσκα, είναι μια μικρή, απομακρυσμένη πόλη 95 χιλιόμετρα νότια του Άνκορατζ και συχνά αποκαλείται «η πόλη κάτω από μια στέγη». Θεωρείται από τις πιο δύσκολα προσβάσιμες πόλεις των Ηνωμένων πολιτειών. Ο μόνος τρόπος για να μπορέσεις να το επισκεφτείς είναι μέσω βάρκας ή μέσω μιας σήραγγας μονής διαδρομής.

Πόσο μικρό είναι το Γουίτιερ; Μόλις 217 άνθρωποι ζουν εκεί με το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού να ζει σε ένα 14όροφο συγκρότημα, ονόματι Begich Towers, ένα ξεχασμένο ογκώδες κτίριο που λειτουργούσε ως στρατώνας από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Το κτίριο κατασκευάστηκε το 1974 και σήμερα διαθέτει αστυνομικό τμήμα, μανάβικο, κλινική, εκκλησία και σχολείο.

Στον τεράστιο αυτόν πύργο, λειτουργεί και ένα ξενοδοχείο (BnB) ώστε οι επισκέπτες της πόλης να μπορούν να γευτούν αυτήν την εμπειρία της πόλης-πολυκατοικίας.

Ο χρήστης HyruleanHero1988 από το reddit έκανε αυτή την τρέλα και επισκέφτηκε το Γουίτιερ μαζί με την κοπέλα του και μας χάρισε μερικές εξαιρετικές φωτογραφίες:

ΠΡΟΤΑΣΗ: Αν είστε απ’ αυτούς που σας γοήτευαν οι γεωγραφικοί πονοκέφαλοι, είτε από εκείνους που δεν εκτίμησαν τη Γεωγραφία ποτέ όσο της άξιζε, τότε θα λατρέψετε το βιβλίο Γεωγραφία για εντελώς Αγεωγραφήτους. Θα το βρείτε  εδώ!

Αυτήν την εικόνα βλέπει κανείς όταν πλησιάζει στο Γουίτιερ. Είναι ένα τούνελ 4 χιλιομέτρων και ο μόνος τρόπος να μπεις οδικώς στην πόλη. Φυσικά (?) το τούνελ είναι μονής διαδρομής που σημαίνει ότι αλλάζει κατεύθυνση ανά 30 λεπτά. Θα πρέπει να περιμένει κανείς να ανάψουν τα φανάρια πράσινα ώστε να σου επιτραπεί η είσοδος.

Και αυτή είναι η είσοδος του τούνελ. Φαίνεται πολλά υποσχόμενη…

Και αυτή είναι η είσοδος του τούνελ. Φαίνεται πολλά υποσχόμενη...

Μια κλειστοφοβία μες το τούνελ την νιώθεις, αλλά όταν φτάνεις στην άκρη του, η θέα είναι καλοδεχούμενη.

Μια κλειστοφοβία μες το τούνελ την νιώθεις, αλλά όταν φτάνεις στην άκρη του, η θέα είναι καλοδεχούμενη.

Αυτή είναι η πολυκατοικία που η πλειονότητα των κατοίκων της πόλης ζουν.

Αυτή είναι η πολυκατοικία που η πλειονότητα των κατοίκων της πόλης ζουν.

Και αυτή η φωτεινή της είσοδος…

Αυτό το εγκαταλελειμμένο κτίριο είναι το μέρος που ζούσαν οι κάτοικοι της πόλης όταν ακόμα ήταν στρατιωτική βάση. Το κτίριο ήταν από τα μεγαλύτερα σε ολόκληρη την πολιτεία της Αλάσκας.

Τις βραδινές ώρες τα πράγματα ζορίζουν και η αίσθηση από την ταινία τρόμου Silent Hill κυριαρχεί.

Μπορείς να δεις σχεδόν όλη την πόλη από την πολυκατοικία.

Στο υπόγειο της υπάρχει αποθηκευτικός χώρος για κάθε ένοικο καθώς τα δωμάτια τους είναι αρκετά μικρά.

Στα διάφορα μέσα έχει διαδοθεί ότι όλη η πόλη ζει εξ ολοκλήρου στην πολυκατοικία κάτι που δεν αληθεύει. Ο φίλος μας αναφέρει προσεγγιστικά ότι το 80% των κατοίκων ζουν στους πύργους Begich.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ