Οι μεγαλύτερες καταβόθρες του κόσμου σε εικόνες

Από την Γκουάνγκτζου της Κίνας στην Γουατεμάλα, συγκεντρώσαμε τις μεγαλύτερες καταβόθρες του κόσμου και σας τις παρουσιάζουμε:

Μπερεζνίκι, 2007

Ρωσική πόλη βορειοδυτικά της Μόσχας, όπου συναντάμε αρκετά ορυχεία καλίου, μαγνησίου και ποτάσας, υποφέρει από την δημιουργία καταβόθρων και πρέπει να παρακολουθείται συνεχώς. Αυτή η τρύπα του 2007 έχει πάνω από 200 μέτρα βάθος, 80 μέτρα μήκος και 40 μέτρα πλάτος – και αυξάνεται.

Καταβόθρα στο Berezniki
Καταβόθρα στο Berezniki (πηγή: ITAR-TASS Photo Agency/Alamy)

Σαν Φρανσίσκο, 1995

Η καταβόθρα του Σαν Φρανσίσκο κατάπιε δύο ολόκληρα σπίτια και ανάγκασε την εκκένωση εννέα ακόμα κτιρίων στην περιοχή Sea Cliff τον Δεκέμβριο του 1995. Η τρύπα είχε μέγεθος περίπου 60 μέτρα με 45 μέτρα και προφανώς προκλήθηκε από σπασμένο σωλήνα αποχέτευσης.

Καταβόθρα στο Σαν Φρανσίσκο
Καταβόθρα στο Σαν Φρανσίσκο (πηγή: George Nikitin/AP)

Γκουάνγκτζου, 2013

Εργάτες χρησιμοποιούν μηχανήματα για να γεμίσουν μια καταβόθρα στην οποία κατέρρευσαν μερικά κτίρια κοντά σε ένα εργοτάξιο του μετρό στην κινεζική πόλη Γκουανγκζού. Η τρύπα κάλυπτε μια έκταση 300 τετραγωνικών μέτρων, και το βάθος της δεν ξεπερνούσε τα 10 μέτρα.

Καταβόθρα στην Guangzhou
Καταβόθρα στην Guangzhou (πηγή: STR/AFP/Getty Images)

Φουκουόκα, 2016

Μια τεράστια καταβόθρα δημιουργήθηκε σε μια διασταύρωση κοντά στο σταθμό Hakata στην ιαπωνική πόλη Φουκουόκα στις 8 Νοεμβρίου 2016.

Καταβόθρα στην Φουκουόκα Ιαπωνίας
Καταβόθρα στην Φουκουόκα Ιαπωνίας (πηγή: KYODO/Reuters)

Σαν Φρανσίσκο, 1998

Ένα αυτοκίνητο ισορροπεί σε μια τεράστια καταβόθρα στο John Muir Drive στο Σαν Φρανσίσκο! Η καταβόθρα δημιουργήθηκε όταν το αποχετευτικό σύστημα της περιοχής έπαψε να λειτουργεί με αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες.

Καταβόθρα στο Σαν Φρανσίσκο
Καταβόθρα στο Σαν Φρανσίσκο (πηγή: Joaquin Siopack/AP)

Πόλη της Γουατεμάλας, 2007

Η καταβόθρα άνοιξε σε μια κατοικημένη γειτονιά της πρωτεύουσας της Γουατεμάλας. 12 σπίτια χάθηκαν από προσώπου γης και τρία άτομα έχασαν την ζωή τους.

Καταβόθρα στην Γουατεμάλα
Καταβόθρα στην Γουατεμάλα (πηγή: Rodrigo Abd/AP)

Πόλη της Γουατεμάλας, 2010

Τρία χρόνια αργότερα, οι βροχές της τροπικής καταιγίδας Αγκάθα, παράλληλα με μια ηφαιστειακή έκρηξη και μια διαρροή σε σωλήνες αποχέτευσης δημιούργησαν μια τεράστια καταβόθρα στην πόλη τον Μάιο του 2010.

Καταβόθρα στην Γουατεμάλα
Καταβόθρα στην Γουατεμάλα (πηγή: Luis Echeverria/AP)

Μιλγουόκι, 2010

Ένα αυτοκίνητο κάθεται στον “πυθμένα” μιας σχετικά μικρής καταβόθρας που προκλήθηκε από πλημμύρες μετά από τις ισχυρές καταιγίδες στο νοτιοανατολικό Ουισκόνσιν.

Καταβόθρα στο Μιλγουόκι
Καταβόθρα στο Μιλγουόκι (πηγή: Mark Was/AP)

Daisetta, 2008

Μια μεγάλη καταβόθρα-μυστήριο δημιουργήθηκε σ’ αυτή τη μικρή νοτιοανατολική πόλη του Τέξας, 60 χιλιόμετρα μακριά από το Χιούστον. Η τρύπα κατάπιε τα γύρω δέντρα και ένα τρακτέρ και στο τέλος γέμισε με νερά από τους γειτονικούς βάλτους δημιουργώντας μια λίμνη μεγέθους 24000 τ.μ.

Καταβόθρα στην Daisetta
Καταβόθρα στην Daisetta (πηγή: James Nielsen/AP)

Όρος Gambier, Αυστραλία

Το βουνό είναι γνωστό για τους ηφαιστειακούς κρατήρες, τις σπηλιές αλλά και τις καταβόθρες – και μερικές φορές αναφέρεται ως η «πόλη των κρατήρων». Βικτοριανοί κήποι σε διάφορα επίπεδα δημιουργήθηκαν στο Umpherston, έναν κρατήρα ασβεστολιθικού πετρώματος βάθους 20 μέτρων, το 1886.

Κρατήρας στο όρος Gambier
Κρατήρας στο όρος Gambier (πηγή: Alamy)
Κάντε μια κοινοποίηση αν σας φάνηκε ενδιαφέρουσα η ανάρτηση —->
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο που ανεβάζουμε, ακολουθείστε μας στο Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Pinterest  για πιο άμεση επικοινωνία.

Μην χάσετε τα παρακάτω άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε Περισσότερα
Youtube

Οι Γεωγραφικοί στο YouTube

Προτάσεις