Παραγουάη

Παραγουάη

Γεωγραφία

Η Δημοκρατία της Παραγουάης βρίσκεται στο κέντρο της Λατινικής Αμερικής με πληθυσμό 7.250.000 και έκταση 406.000 τ.χλμ. Είναι περίπου 3 φορές σαν την Ελλάδα. Πολλές φορές αναφέρεται ως η «καρδιά της Αμερικής» (Corazón de América) , ή η χώρα του νερού ή το νησί που περικλείεται από την ενδοχώρα. Συνορεύει με την Αργεντινή, τη Βολιβία και τη Βραζιλία. Σύμφωνα με την επικρατέστερη θεωρία, το όνομα της προέρχεται απ’ τον ποταμό Παραγουάη που στα γκουαράνι σημαίνει ποτάμι που ανήκει στην θάλασσα.

Η χώρα χωρίζεται από τον ποταμό Παραγουάη που είναι ο 2ος μεγαλύτερος στη Νότια Αμερική. Ανατολικά του, κατοικεί το 97% του πληθυσμού και δυτικά βρίσκεται To El Chaco που θεωρείται ένα απ’ τα πιο δύσκολα μέρη να ζει κανείς στη Λατινική Αμερική μαζί με το δάσος του Αμαζονίου, την Παταγονία και την έρημο Atacame. 

Πρωτεύουσα

Η Ασουνσιόν (στα ισπανικά: Nuestra Señora Santa María de la Asunción), είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Παραγουάης με μόλις 1.200.000 κατοίκους. Η ονομασία της πόλης προέρχεται από την ισπανική λέξη asunción που σημαίνει ανάληψη και φυσικά αναφέρεται στην Ανάληψη της Παναγίας (Μαρίας). 

Menu

Σημαία

Σημαία ΠαραγουάηςΗ σημαία της Παραγουάης κατέχει την παγκόσμια πρωτοτυπία να έχει διαφορετικό έμβλημα στην πίσω όψη από ό,τι στη μπροστινή. Κάθε πλευρά της σημαίας αποτελείται από τρεις οριζόντιες λωρίδες, χρώματος κόκκινου, λευκού και μπλε (σαν την ολλανδική αν αναρωτιεστε), με ένα έμβλημα στο κέντρο της λευκής λωρίδας για να τις ξεχωρίζουμε. Στην μια πλευρά είναι το εθνόσημο της χώρας και γύρω του γράφει REPUBLICA DEL PARAGUAY («Δημοκρατία της Παραγουάης») και στην άλλη είναι ένα κίτρινο λιοντάρι μαζί με το μότο της χώρας, Paz y Justicia.

Γλώσσα

Μιλάνε Guarani και Ισπανικά. Τα γκουαράνι είναι η γλώσσα των ντόπιων που μιμείται ήχους από τη φύση και την άγρια ζωή και τα συναντάμε κυρίως στην μουσική αλλά και στον προφορικό λόγο. Όλοι στην χώρα μιλούν ή έστω καταλαβαίνουν τη γλώσσα και οι περισσότεροι χρησιμοποιούν ένα μιξ των δυο γλωσσών. Τα γκουαράνι είναι υποχρεωτικά στο σχολείο.

Ιστορία

Η ιστορία της Παραγουάης δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα! Η χώρα ανακαλύφθηκε από τους Ισπανούς  στα μέσα του 16 αιώνα, και ο εξερευνητής Χουάν ντε Σαλασάρ ι Εσπινόσα ιδρύσε την πρωτεύουσα Ασουνσιούν τον 15αύγουστο του 1537. Για χρόνια η Παραγουάη βρίσκεται υπό κατοχή περνώντας περιόδους προσηλυτισμού, υποδούλωσης και σφαγών. Αυτά μέχρι το 1811. Τότε ο στρατιωτικός Χοσε Γκασπάρ Ροδριγκες Φρανσία επαναστατεί εναντία των Ισπανών και διακηρύσσει την πολυπόθητη ανεξαρτησία. Τα προβλήματα συνεχίζουν όμως δυστυχώς και στην πιο σύγχρονη ιστορία. Πολιτική αστάθεια, οικονομική ύφεση, πολέμους με τις γειτονικές χώρες και 3 σερί δικτατορίες είναι μερικά από τα δεινά που πέρασαν οι Παραγουανοί.

 

Έδαφος - Κλίμα - Πανίδα

Το κλίμα της Παραγουάης είναι υποτροπικό με ήπιους χειμώνες από μέσα Μαϊου μέχρι μέσα Αυγούστου. Ξηροί στα βορειοδυτικά και βροχεροί στα νοτιοανατολικά. Απ’ την άλλη έχει μεγάλα και ζεστά καλοκαιριά από Νοέμβρη μέχρι Μάρτη. Το έδαφος αποτελείται από βαλτώδεις πεδιάδες, δασώδεις λόφους και άπειρο γρασίδι όπου φιλοξενούνται 1000 διαφορετικά είδη πουλιών αλλά και ιαγουάροι, κροκόδειλοι, μυρμηγκοφάγοι και τα Capybara τα μεγαλύτερα τρωκτικά του κόσμου.

Bonus Facts

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Ακολουθείστε μας στο Instagram