Τα ταξίδια της βασίλισσας Ελισάβετ

Τα ταξίδια της Βασίλισσας Ελισάβετ

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει ταξιδέψει πολύ στη ζωή της. Και όταν λέμε πολύ εννοούμε ΠΟΛΥ. Έχει επισκεφτεί από τα πιο ισχυρά έθνη της Γης ως και τα πιο μικρά νησιά της Ωκεανίας, εδάφη που κατείχε προηγουμένως η βρετανική μοναρχία, αλλά και εκείνα που κάποτε ήταν εχθροί της. Τα ταξίδια της την έχουν οδηγήσει σε 110 χώρες σε έξι ηπείρους. Και συνεχίζει ακάθεκτη.

Η Αυτού Μεγαλειότητα είναι η πιο ταξιδιάρα μονάρχης στον κόσμο. Παρά την προχωρημένη ηλικία της, η Βασίλισσα πραγματοποιεί κρατικές επισκέψεις σε σημαντικούς Βρετανούς συμμάχους – με ταξίδια στην Ιρλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία τα τελευταία χρόνια. Και μην νομίζετε ότι τα έκανε αυτά στα νιάτα της μόνο, μετά την ηλικία των 50 ετών, έχει ταξιδέψει σε 43 διαφορετικές χώρες για πρώτη φορά.

Δεδομένης της εξαντλητικής φύσης αυτών των ταξιδιών – μερικά μπορεί να διαρκέσουν ακόμα και μήνες – η συνεχής αφοσίωση της Βασίλισσας στην εκπροσώπηση του Ηνωμένου Βασιλείου σε παγκόσμια κλίμακα είναι αξιοσημείωτη.

Για να το γιορτάσουμε, το medicaltravelcompared.co.uk έχει χαρτογραφήσει όλες τις επίσημες επισκέψεις που έκανε η Ελισάβετ, ξεκινώντας από το ταξίδι της στην Κένυα – όπου έφτασε ως πριγκίπισσα και έφυγε ως βασίλισσα.

Χάρτης με τα ταξίδια της Ελισάβετ

Bonus Facts

Σήμερα, είναι αδιανόητο να φανταστεί κανείς ότι η Βασίλισσα ταξιδεύει στον κόσμο με οποιοδήποτε άλλο μέσο εκτός του αεροπλάνου. Ωστόσο, στα πρώτα χρόνια της βασιλείας της, η ίδια και ο πρίγκιπας Φίλιππος περιόδευαν συχνά στις μακρινές περιοχές του κόσμου με το βασιλικό γιοτ τους.

Το γιοτ έφερε το όνομα HMY Britannia και τέθηκε σε λειτουργία το 1952, μια ημέρα πριν η Ελισάβετ ανέβει στο θρόνο. Για 43 χρόνια, χρησιμοποιήθηκε για διάφορες περιηγήσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου – συμπεριλαμβανομένης της Ωκεανίας και της Καραϊβικής. Αποσύρθηκε το 1997 και τώρα βρίσκεται ως τουριστικό αξιοθέατο στο Εδιμβούργο.

Αν και η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία είναι στις διαθέσιμες επιλογές η Βασίλισσα συνήθως ταξιδεύει με την British Airways.

Η Ελίσαβετ ως Βασίλισσα του Καναδά

Η Βασίλισσα έχει επισκεφθεί τον Καναδά περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο σε σύνολο 27 φορές.

Καθώς ο Καναδάς είναι μέλος της Κοινοπολιτείας, η βασίλισσα Ελισάβετ παραμένει η αρχηγός του κράτους, αν και ο ρόλος της είναι καθαρά τυπικός. Ο Καναδάς είναι το μόνο κράτος, εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου φυσικά, για το οποίο η βασίλισσα έχει πραγματοποιήσει κρατική επίσκεψη εκ μέρους του. Δύο φορές φιλοξενήθηκε στις ΗΠΑ ως βασίλισσα του Καναδά!

Να σημειώσουμε εδώ ότι μερικές από αυτά τα ταξίδια στον Καναδά ήταν απλώς θέμα ευκολίας. Κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών στην Ωκεανία και στα νησιά της Καραϊβικής, το αεροπλάνο της Βασίλισσας Ελισάβετ σταματούσε στον Καναδά για ανεφοδιασμό.

Ανταλλαγή δώρων

Είναι κοινή πρακτική, οι οικοδεσπότες της Βασίλισσας Ελισάβετ συνήθως να της προσφέρουν ένα δώρο κατά τη διάρκεια μιας επίσημης επίσκεψης και το αντίστροφο.

Με εκατοντάδες ταξίδια σε όλη τη διάρκεια της βασιλείας της, η Βασίλισσα έχει αποκτήσει μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών αντικειμένων (και όχι μόνο) από όλο τον κόσμο. Μερικά πιο ασυνήθιστα από άλλα, αλλά όλα ήταν καλοδεχούμενα από την Αυτού Μεγαλειότητα.

Για παράδειγμα, κατά την επίσημη επίσκεψή της στη Βραζιλία το 1968, της δόθηκαν δύο βραδύποδες. Το πρωτόκολλο ορίζει ότι τα ζωάκια πρέπει να τοποθετηθούν σε έναν τοπικό ζωολογικό κήπο, όπου μπορούν να φροντιστούν ανάλογα, ωστόσο σε μια περίπτωση, όταν η βασίλισσα Beatrix των Κάτω Χωρών της χάρισε ένα άλογο, στεγάστηκε στο Royal Mews στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Κάντε μια κοινοποίηση αν σας φάνηκε ενδιαφέρουσα η ανάρτηση —->
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο που ανεβάζουμε, ακολουθείστε μας στο Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Pinterest  για πιο άμεση επικοινωνία.

Μην χάσετε τα παρακάτω άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε Περισσότερα
Youtube

Οι Γεωγραφικοί στο YouTube