Το μυστήριο της μαγικής πουά λίμνης του Καναδά

Η λίμνη ονομάζεται Spotted Lake για προφανείς λόγους και βρίσκεται βορειοδυτικά του Osoyoos στην κοιλάδα Okanagan της Βρετανικής Κολούμπια, 4,5 ώρες μακριά από το Βανκούβερ με το αυτοκίνητο. Η λίμνη έχει μήκος 700 μέτρα και πλάτος 250 μέτρα με συνολική ακτογραμμή 1,7 χιλιόμετρα. Το χειμώνα και την άνοιξη το νερό της λίμνης δεν έχει κάτι το ασυνήθιστο, το καλοκαίρι όμως, που αρχίζει να εξατμίζεται μεγάλος όγκος του νερού, εμφανίζονται εκατοντάδες τεράστιες πισίνες δημιουργώντας ένα τοπίο με κουκκίδες με κίτρινο, πράσινο και μπλε χρώμα!

Οι πολύχρωμες κηλίδες είναι το αποτέλεσμα της υψηλής συγκέντρωσης ορυκτών, συμπεριλαμβανομένων του ασβεστίου, του θειικού νατρίου και του θειικού μαγνησίου που έχουν καταλήξει στην λίμνη. Τα ορυκτά αυτά μαζί με μια συλλογή αλάτων έχουν παρασυρθεί από τους γύρω λόφους και τα διάφορα χρώματα του νερού εξαρτώνται από τη συγκέντρωση αυτών των ορυκτών.

Spotted lake, Καναδάς

Η Spotted Lake θεωρείται ιερό μέρος για αιώνες από τους αυτόχθονες πληθυσμούς του έθνους Okanagan, σύμφωνα με το Κέντρο Επισκεπτών της Βρετανικής Κολούμπια. Πίστευαν ότι κάθε κηλίδα είχε διαφορετικές θεραπευτικές και φαρμακευτικές ιδιότητες. Η λίμνη ήταν αρχικά γνωστή με την ονομασία Kliluk.

Η έκταση που περιβάλλει τη λίμνη ήταν ιδιόκτητη (οικογένεια Ernest Smith) για πολλά χρόνια, αλλά αποκτήθηκε προς όφελος και χρήση των Okanagan το 2001. Η αγορά των 54 στρεμμάτων προς 720.000$ εξασφάλισε ότι η γη θα προστατευόταν από την ανάπτυξη και θα παραμείνει ένας πολιτιστικός και περιβαλλοντικός χώρος.

Η πουά λίμνη του Καναδά

Κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου, ορυκτά από τη λίμνη χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή πυρομαχικών. Τα ορυκτά συλλέχθηκαν από εργάτες, οι οποίοι συγκέντρωναν καθημερινά έναν τόνο αλατιού από τη λίμνη. Η παράδοση λέει ότι πριν από αυτήν την εξόρυξη ορυκτών, η λίμνη εμφάνιζε μια ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων και μια ακόμη μεγαλύτερη καλλιτεχνική ομορφιά.

Οι επισκέπτες που θέλουν να δουν τη λίμνη δεν μπορούν να φτάσουν και πολύ κοντά. Έχει κατασκευαστεί ένας φράκτης για την προστασία της περιοχής με μια πινακίδα που εξηγεί ότι είναι μια πολιτιστικά και οικολογικά ευαίσθητη περιοχή. Αλλά κατά μήκος της εθνικής οδού υπάρχουν αρκετά σποτς για να θαυμάσετε τη διάσημη πουά λίμνη.

Παντελής Κάκαρης
Παντελής Κάκαρης
Τι γίνεται όταν ένας άνθρωπος είναι νερντ της γεωγραφίας και ταυτόχρονα δεν χορταίνει τα ταξίδια; Δημιουργεί το geografikoi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *